Ung mor åbner op om datterens dværgvækst

Den nordjyske ‘De unge mødre’-families mindste medlem er ved at blive udredt for dværgvækst.

Af Lykke Buhl - 19. marts 2021 kl. 19:21

I 27. og 28. sæson af ‘De unge mødre’ kunne vi følge med, da nu 25-årige Sasja Lykke og kæresten Andreas, 26, fik datteren Sommer og flyttede ind i deres hus lidt uden for Aalborg.

LÆS OGSÅ: ‘Forsidefruer’-babe klager over TV3: Her er deres modsvar

Kort efter blev familien udvidet med datteren Nynne, der i dag er 1 år gammel. Men for nyligt gjorde den nordjyske familie en opdagelse om lillesøster Nynne. Hun lider nemlig højest sandsynligt af en form for dværgvækst, som familien er ved at få udredt.

– Det startede helt uskyldigt med lidt ekstra opfølgninger hos egen læge i forhold til hendes vækst. Men da hun i december 2020 ikke var vokset yderligere, siden hun var 3-4 måneder gammel, bliver vi henvist til børneambulatoriet. Det er så her, vi bliver mødt med yderligere observationer hos denne læge, som lægger mærke til Nynnes krops proportioner, ansigtstræk og så videre. Det ene med det andet bliver så til denne her mistanke om dværgvækst, forklarer Sasja Lykke til Realityportalen.

I dag er Nynne lige fyldt 1 år og er fuld af smil

Nynne (Foto: Privat)

LÆS OGSÅ: CHOK! Kia indlagt og politianmeldt

Langvarig udredning

På sine første tre måneder i verden voksede Nynne hurtigt til sin nuværende kampvægt på 8 kilo og en højde på 71 cm. Men derefter stoppede væksten, så Nynne i dag er lidt mindre end en typisk 1-årig. Heldigvis har hun det godt og er fuld af liv og glade dage.

– Vi har været hos overlægen på genetisk afdeling, som også bekræfter de forskellige observationer, der er fundet. Så nu afventer vi egentlig bare svar på, hvilken type dværgvækst, det eventuel kunne være. Der er riiiigtig mange ting, der skal kigges på, og den slags tager bare tid. I virkeligheden er der jo heller ikke 100% sikkerhed omkring dværgvæksten endnu. Der er bare en høj mistanke, forklarer Sasja.

På sine første levemånederne voksede Nynne hurtigt, før hendes vækst pludselig stoppede

Nynne (Foto: Privat)

LÆS OGSÅ: Tobias afslører: Derfor fik jeg ikke venner i ‘Bagedysten’

Fantastiske Nynne og den hårde uvished

Heldigvis tager den lille familie fra Aalborg de nye udfordringer med oprejst pande.

– Jeg synes, at vi takler det hele så godt, vi kan. Vi er optimistiske og forsøger at få det bedste ud af situationen lige meget hvad, det så ender ud med. Nynne er jo Nynne, som hun altid har været! Og Nynne er fantastisk. Helt utrolig glad og mild – altid! Og så har hun en dejlig familie bag sig, og for især at nævne hendes storesøster. De to er bare hinandens allerbedste venner, lyder det stolt fra mor Sasja Lykke.

LÆS OGSÅ: WHAT! Elviras kæreste er en gift mand

Den unge mor understreger dog også, at det ikke er uden bekymring, at familien nu gennemgår den større udredning af lille Nynne.

– Uvisheden ér hård. Dværgvækst er jo en sjældent diagnose, med kun ca. 150 tilfælde i hele Danmark. Så det sætter bestemt nogle tanker eller bekymringer i gang – også omkring fremtiden. Men vi har hinanden, og det skal nok gå. Nynne er sej, slutter Sasja Lykke.

Herunder kan du se den lille families søde julebillede. Det var her i december måned, at udredningerne af Nynne begyndte.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af SASJA LYKKE (@sasja_lykke)

LÆS OGSÅ: Janni Ree raser over TV3: De har fuldstændig skam-klippet mig!