Ung mor åbner op om datterens alvorlige sygdom

Den lille familie er nu blevet klogere på datterens epilepsi. Nu glæder de sig til en kommende indlæggelse, der forhåbentligt kan give dem endnu flere svar.

Af Lykke Buhl - 12. januar 2020 kl. 18:56

Tilbage i juli måned blev Sandra Leonhard Sommer, der blev kendt i den 18. sæson af ‘De unge mødre’, mor for anden gang, da hende og ægtemanden Martin Leonhard Sommer blev beriget med parrets første fælles barn, lille Merle.
Men Merle har gennem sit korte liv været meget plaget af sygdom og haft mange krampeanfald. I oktober måned 2019, da Merle var kun tre måneder gammel, fik familien endelig svar på, hvad der var galt med deres lille pige: Hun led desværre af epilepsi.

Sandra og ægtemanden Martin var tydeligt stolte, da Merle blev døbt (Foto: Privat)


LÆS OGSÅ: Ulykkelig ‘De unge mødre’-deltager: Mine børn skal tvangsfjernes

Større vished

Sidst i denne uge skete der så et dejligt fremskridt for den lille familie. For efter endnu et besøg på hospitalet har familien nu fået større vished om datterens sygdom.
– Vi er blevet klogere på, hvor Merles epilepsi sidder i hjernen, så det er så rart, at vi er blevet sat mere ind i, hvad der sker i hendes hjerne, når hun får anfald. Vi er kommet frem til sammen med lægerne, at Merle har haft epilepsi, siden hun blev født. Vi har bare ikke kunne se hendes små anfald, da spædbørn ofte har øjendrejninger og små trækninger i hele kroppen, forklarer den unge mor.

Sandra og Merle (Foto: Privat


LÆS OGSÅ: Princess fortryder: Det dummeste, jeg har sagt på tv
Datteren har nemlig næsten dagligt epileptiske anfald, der typisk bærer præg af øjenfald, hvor hendes øjne låser sig i højre side, mens hun ikke er til at komme i kontakt med.
Udover det selvfølgelig er et ubehageligt syn for en mor at se sin datter på den måde, så påvirker de mange anfald og den store mængde medicin også lille Merle negativt.
LÆS OGSÅ: Paradisoer udfordres efter sex på hotellet: Kæresterne tjekker ind
– Grundet alt hendes medicin, som hun naturligvis er blevet døsig af, er hun ikke tilsvarende hendes alder motorisk. Merle kan stadig ikke løfte hendes hoved selv, rulle om på siden og så videre. Hun svarer cirka til en baby på 1-2 måneder motorisk, forklarer den unge mor og fortsætter:
– Både kramper i hele kroppen og hendes øjenfald belaster hendes hjerne. Så derfor er lægernes og vores mål, at vi skal finde noget medicin, der kan gøre hendes stort set anfaldsfri, lyder håbet fra den unge mor.
LÆS OGSÅ: Ung mor indrømmer: Jeg skulle aldrig nogensinde have børn

Merle er Sandras andet barn. Sandra er nemlig også mor til Timo, der passer godt på sin lillesøster (Foto: Privat).

Venter på indlæggelse

På nuværende tidspunkt har lille Merle nærmest daglige epilepsianfald, men familien er fortrøstningsfulde. De føler nemlig endelig, at der er en plan for deres lille Merle. For hun skal – forhåbentligt indenfor den næste måneds tid – igennem en større udredning.
– Vi skal snart indlægges i tre døgn for at få målinger om hendes epilepsi i hjernen. Vi er spændte og glæder os til at få en større udredning af hende, fortæller Sandra, der blot venter på en indkaldelse af datteren.

Lille Merle lider af epilepsi og har derfor brugt meget tid på hospitalet. Her får hun undersøgt sin hjerneaktivitet, Hendes kommende indlæggelse vil foregå på samme måde, bare over tre døgn (Foto: Privat).


LÆS OGSÅ: Silas og Nicolai: Kærligheden startede for ti år siden
Med den grundige tre dages undersøgelse af Merles hjerne og anfald, håber den unge mor nemlig på, at hun kan finde nye muligheder for at hjælpe sin datter.
– Vi håber på at blive klogere på, hvor mange epileptiske anfald hun har i løbet af de døgn. Og om de anfald, vi ser, stemmer overens med målingerne. Vi håber alt i alt at blive klogere og finde ud af hvor slemt, det står til. For langt de fleste anfald, hun har, opstår, når hun sover. Så det er sikkert, vi ikke ser dem alle, på trods af, at jeg sover på nåle og registrerer hver en lyd, hun giver. Men desværre er der ikke altid lyd på hendes anfald – så jeg håber samtidig også på at få lidt ro i maven, forklarer den unge mor og fortsætter:
LÆS OGSÅ: Efter stor sorg: Ung mor gravid igen
– Det bedste, der kunne ske, er selvfølgelig, at der ikke er noget epilepsi mere. Jeg håber, men det er meget tvivlsomt. Det værste, der kunne ske, det vil jeg ikke tænke på. For jeg aner ikke, hvad det kunne være, fortæller den unge mor.
LÆS OGSÅ: AFSLØRING: ‘Ex on the Beach’-babes med i ‘X Factor’
Så den lille familie venter i spænding på, at de bliver indkaldt til indlæggelse.
– Dem der skal opereres i hjernen for epilepsi bliver prioritet først – selvfølgelig. Indtil vi bliver indkaldt, kan vi gøre, som vi hidtil har gjort: Give Merle hendes medicin og alt den kærlighed og tryghed, hun har brug for, slutter Sandra, der heldigvis ved, at Merle ikke selv har behov for operation.
LÆS OGSÅ: Ung mor danner par med ‘Love Island’-fyr
LÆS OGSÅ: Ung mor ser tilbage på 2019: Jeg har aldrig grædt så meget i mit liv
Herunder kan du se et af Sandras oplæg på Instagram om Merle

 

Vis dette opslag på Instagram

 

✩????? ?? ???✩ ??????? ??? ?? ??? ??????????! De tog så godt i mod os og var så søde hver og en. ♡ Vigtigst af alt, så blev vi meget klogere på Merles epilepsi, hvor henne i hjernen det sidder og meget meget mere. Nu bliver vi snart indkaldt og indlagt hvor Merle skal ligge med et EEG (som på billedet) i tre døgn for at måle hendes epileptiske aktivitet i hjernen. Endelig føler vi som forældre at der er en plan for Merle, hvor der virkelig bliver gjort en indsats for at få Merle anfaldsfri, for lige PT har hun anfald dagligt. Desværre…Vores stakkels lille prinsesse, oven i epilepsi, undersøgelser, blodprøver konstant har hun også fået RS virus.. Nu kan resten af 2020 kun blive bedre. ♡♡

Et opslag delt af ♡Sandra L. Sommer ♡ (@sandras_verden) den 9. Jan, 2020 kl. 11.22 PST

LÆS OGSÅ: Ung mor åbner op om vægtøgning: Føler det er en falliterklæring
LÆS OGSÅ: Geggos opråb: Tag ansvar for jeres unge følgere