Sidse Babett Knudsen hyldet med stor pris

Sidse Babett Knudsen hyldes nu for hendes internationale berømmelse.

Sidse Babett Knudsen blev i går udråbt som 'Årets Verdensdansker' af Danes Worldwide – foreningen for globale danskere.

LÆS OGSÅ: WHAT: Blachman i nyt program med Casper Christensen

Det er en pris, som gives til danskere, der har gjort noget særligt for at markere Danmark i udlandet.

Skuespilleren er blevet udmærket for sit arbejde i 'Borgen', 'Den eneste ene' og andre internationale roller, som ifølge Danes Worldwide gør hende til en enestående kulturambassadør for Danmark.

LÆS OGSÅ: Store ændringer: Derfor er der ikke 'Vild med dans' i aften

- Jeg kan absolut identificere mig som både verdensborger og dansker. Jeg tror, at vi, der har boet i udlandet, har noget tilfælles. Vi kan ikke undgå at tage bevidst stilling til, hvad det vil sige at være dansker, hvad Danmark er for et land, hvilke værdier vi har med os, og hvad der skal til for at bevare dem, siger Sidse i en pressemeddelelse, hvor hun uddyber, at prisen selvfølgelig er en kæmpe ære:

- Jeg elsker at rejse både ud og hjem - jeg har mit indre ideal-Danmark med mig ud, og det passer mig overordentligt godt, at jeg nu kan kalde mig Verdensdansker. En kæmpestor tak til Danes Worldwide for prisen og for medlemskabet.

LÆS OGSÅ: Frederik Fetterlein: Sex to-tre gange om dagen

Bestyrelsesformanden i Danes Worldwide, Susanne Rumohr Hækkerup, lader til at være særligt begejstret for Sidses arbejde.

- Sidse Babett Knudsen er oplagt at kåre som Årets Verdensdansker på grund af sine mange bånd og relationer med udlandet, fra opvæksten i Tanzania til teaterskole i Paris og mange udenlandske filmproduktioner.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen skifter mening om sønnens far

Sidse modtog en skulptur af danske glaskunstner Stig Persson og et livslangt medlemsskab af Danes Worldwide. Tidligere er prisen blev overrakt til en række kendinge heriblandt Bent Fabricius-Bjerre, Nikolaj Hübbe, Nikolaj Coster-Waldau og Margrethe Vestager.

LÆS OGSÅ: Pil afslører: Klar til Medina-samarbejde