Under optagelserne til spritnyt tv-program: Jeg blev hjernevasket

Under optagelserne til det nye TV 2-program ‘Vi drukner i rod’, som får premiere på kanalen i aften, lærte værten Lene Beier også en del af organiseringsekspert Marianne Gammelgaard.

Af Helle Bill Madsen - 4. juli 2022 kl. 17:19

I Lene Beiers hyggelige hus på Amager dufter der altid rent og lækkert. Den mangeårige vært indrømmer gerne, at hun lider af rengøringsvanvid, og nu er hun blevet vært på det nye TV2-program ‘Vi drukner i rod’. Her hjælper hun familier, som er ved at blive kvalt i deres eget rod.

LÆS OGSÅ: Fie taler ud om fødsel: Troede, jeg skulle dø

Sammen med organiseringsekspert Marianne Gammelgaard og tømreren Andreas Simonsen konfronterer Lene familierne med deres ophobede rod, pakker hjemmet ned i flyttekasser og sætter dem til at sortere.

– Jeg roder faktisk selv relativt meget, når jeg laver mad og skal finde tøj. Men jeg rydder op igen, det får ikke lov at ligge længe. Det er jeg nødt til, for ellers kan jeg ikke komme til at gøre rent, fortæller Lene Beier, 45, der har inviteret Marianne hjem i køkkenet for at få hjælp.

– Jeg er dårlig til at slappe af, hvis det ligner en svinesti. Jeg kan godt lide at have orden i sagerne, så jeg kan hygge mig med gæster, spise god mad og drikke vin.

LÆS OGSÅ: Fra teenager til voksen: Skinz afslører nye planer

Vi har for mange ting

Marianne har firmaet ‘Simple Life’, hvor hun hjælper med at rydde op og organisere.

– Der er ikke nogen, som har for lidt plads. Vi har bare for mange ting, fortæller Marianne, og Lene samstemmer:

– Jeg køber mange ting, jeg ikke har brug for. Jeg elsker at købe bøger, fordi de er pæne, men jeg hører jo lydbøger. Og så køber jeg for meget tøj og makeup. Jeg bruger mange penge på oplevelser og ting til haven.

LÆS OGSÅ: Kongehuset reagerer: Dyb medfølelse

Er blevet hjernevasket

Nu er det nye tider hos Lene, Anders og sønnerne Arthur og Otto.

– Jeg er blevet hjernevasket af at være sammen med Marianne. Herhjemme spørger vi hinanden: ‘Hvad ville Marianne gøre?’.

– I programmet har vi velgørenhedsorganisationer, som henter alt det, familierne ikke bruger mere. Nu har jeg fået ryddet ud i bl.a. makeup og mit tøj, som jeg gav videre til min mor, søstre og mine veninder.

LÆS OGSÅ: Hjemme hos Dennis Knudsen: Villa i vandkanten

Tror på karma

Marianne prikker lige lidt til Lenes dårlige samvittighed.

– Billigt er ikke en grund til at købe noget, og dyrt er ikke en grund til at beholde noget. Vi har ofte en masse dyre ting, som vi har kun beholder, fordi vi har dårlig samvittighed over at give det videre. Men vi kommer jo ikke til at bruge det mere, når det er i skabet, siger Marianne og kigger over på Lene, der lige har givet otte kæmpestore poser tøj væk og har sorteret ud i alle sine sko.

– Det er mest mit tøj, jeg har det sådan med. Især når jeg har købt en megadyr kjole på udsalg. Det har jeg gjort rigtigt meget, fortæller Lene og åbner klædeskabet, hvor to dyre paillet-kjoler hænger og glimter.

– Dem kan jeg have på nytårsaften. Men jeg rejser jo altid til et varmt sted i nytåret, hvor de er for varme. Så de hænger der stadig. Jeg sælger dem ikke, jeg tror på karmaen i at give dem væk, så de kan komme ud at danse med nogen andre.

LÆS OGSÅ: Cecilie Haugaard i chok: Vil have indført ny lov

Første afsnit af ‘Vi drukner i rod’ kan ses på TV 2 i aften den 4. juli.