Umut om 'Vild med dans': Overvejede at skære benene af

Om Umut så skal sidde i kørestol under ‘Vild med dans’, så gør han hellere det end at smide håndklædet i ringen.

Af Emilie Holm Egebro - 13. september 2019 kl. 16:58

Når den nye sæson ‘Vild med dans’ skydes i gang i aften, er den 28-årige kok og restauratør Umut Sakarya en af dem, der trækker i danseskoene.
Umut kendes særlig fra DR3-programmet ‘Tyrkersvin’, hvor danskerne mødte ham som en charmerende, dansk-tyrkisk hidsigprop med en forkærlighed for flæsk og brun sovs. Derudover vandt han ‘Masterchef’ tilbage i 2015 sammen med sangeren René Dif.
LÆS OGSÅ: AFSLØRING! Kesslers vilde rekordløn: Tjener kassen på ‘Vild med dans’
LÆS OGSÅ: Midt i stor familiestrid: Mikkel og Lea udfordrer Geggo og Linse
Mens Umut er en haj i køkken, har han en del mindre erfaring, når det kommer til dans. Der er dog ingen tvivl om, at hans plan er at give den hele armen, når han skal på gulvet:
– Jeg er jo den eneste, der er tyk i ‘Vild med dans’. Og der er jo mange, der er lidt tykke, der synes, at mange ting er grænseoverskridende, men jeg gør det alligevel, så jeg glæder mig til at danse og vise, at det kan man altså sagtens. Jeg arbejder også hårdt på, at jeg ikke bliver alt for fit under ‘Vild med dans’. Ligesom at jeg holder fast i, at jeg er tyrker og ikke dansk, så holder jeg også fast i, at jeg ikke skal af med min farkrop. Det er ikke derfor, jeg er med, jeg er med for at vinde og gerne vil lære at danse og have god kondi. Tynde Umut er der ingen, der gider at kigge på. Jeg kan dog se på min krop, at den allerede nu er strammet op, og det er nu meget rart. lyder det fra Umut, der nyder tiden i træningslokalet med partneren Jenna:
LÆS OGSÅ: Linses hemmelighed: Klar med nyt tv-program
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Her er ‘Vild med dans’-parrene
– Det er rigtig sjovt at danse, men det er også hårdt. Også fordi jeg slet ikke er vant til det. Jeg er helt nybegynder, men jeg synes, det er gået godt, og at jeg bliver bedre og bedre. Tre timers træning er hårdt, men tre timers dansetræning er virkelig hårdt! Det har været meget hårdere, end jeg havde forventet, selvom jeg havde indstillet mig på, at det ville være hårdt. Jeg har haft vanvittig ondt i min krop, og på et tidspunkt overvejede jeg, om jeg bare skulle skære mine ben af, så ondt gjorde de. Jeg var nødt til at tage smertestillende for at komme til dans. Men om jeg skal sidde i en kørestol og danse, så gør jeg det alligevel. Jeg stopper ikke, jeg kører på, fortsætter han entusiastisk.
LÆS OGSÅ: WOW: Fem tidligere vindere med i ‘Vild med dans’
Også Jenna har tiltro til Umuts evner på gulvet, men hun er enig med ham i, at konditionen godt kunne blive bedre:
– Det går godt med at danse, og vi har det mega hyggeligt og sjovt. Men der er lidt med konditionen, og det har ikke noget at gøre med, at jeg håber, han taber sig, men vi skal lige have Umut lidt i form, så han kan gennemføre dansen, fordi lige nu er han ikke i helt god form, hvilket godt kan stå lidt i vejen. Så det skal vi i mål med, at det ikke står i vejen. Men det skal jo være Umut, der danser, ikke en elitedanser, og det skal nok blive super godt.
Se Umut og Jenna i ‘Vild med dans’ i aften klokken 20.00 på TV 2.
LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-dommer opereret i hjertet efter afbud: En voldsom omgang
LÆS OGSÅ: Her er Britt Bendixens samlever: 20 år med Marianne