Ulla Vejbys svære valg: Else eller Edith?

Ulla Vejby er kendt for to store tv-serie-karakterer – Edith i ‘Badehotellet’ og Else i ‘Sygeplejeskolen’, men hvem af de to kan Ulla bedst lide?

Af Rikke Lynge - 8. februar 2021 kl. 20:55

Ulla Vejby, 36, er lige nu aktuel i tv-serien ‘badehotellet’ på TV 2, hvor hun for ottende år i træk spiller stuepigen Edith – en rolle, som hun blev landskendt for, og som altid vil have stor betydning for hende. Men andre ser også sygeplejersken Else fra tv-serien ‘Sygeplejeskolen’ på TV 2 Charlie, når de ser på Ulla Vejby.

Selv har Ulla svært ved at vælge mellem de to karakterer.

– Åhh du må ikke få mig til at vælge mellem mine børn, siger Ulla til spørgsmålet om, hvem af de to karakterer, hun bedst kan lide.

LÆS OGSÅ: Ulla Vejby udlever drømmen: Jeg er jo bare en lille lort fra landet

– Det diplomatiske svar er, at Edith har jeg haft under huden i SÅ mange år. Hun er sådan en god gammel ven, og hun betyder virkelig meget for mig. Hun betyder også meget for mig, fordi jeg kan se så meget af min familie i hende – forskellige blik eller en måde at sige en replik på, som jeg kan spejle i mine søstre og min mor og forskellige kvinder i min familie og det område, jeg kommer fra. Men Else elsker jeg, fordi hun har så svær en vej i livet, så det betyder noget helt særligt at spille hende. Hun har meget større modstand, end der er hos Edith. Hende elsker jeg også rigtig meget, fortæller Ulla til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Oliver Bjerrehuus’ far påkørt: Helt utroligt, han overlevede

Navnene Else og Edith kan lyde ens, og tiden de optages i er også sammenlignelig, alligevel har Ulla nemt ved at skelne mellem de to roller.

– Jeg kommer aldrig til at blande dem sammen, for de er virkelig nærmest hinandens modsætninger. Edith er fuld af følelser og tror på livet og på det bedste i alle mennesker, hvor Else er den fødte skeptiker og stoler ikke på noget menneske og er ekstremt kontrolleret, fortæller Ulla.

LÆS OGSÅ: Håndboldstjernernes private lykke: Flotte scoringer

LÆS OGSÅ: Traditionen tro: Dét spiser danskerne til første afsnit af ‘Badehotellet’

Læs mere om