Ulla Essendrop om sociale medier: Jeg er bekymret

Tv-værten er blevet mere opmærksom på skyggesiderne ved sociale medier.

Af Katrina Rosendal - 4. april 2021 kl. 15:58

De sociale medier er blevet en fast del af mange menneskers liv, og det seneste stykke tid er der kommet øget fokus på, hvordan online-universet også har sine bagsider. Med til at sætte problematikken på dagsordenen er Ulla Essendrop, der d. 8. april kan findes i værtsollen på DR-programmet ‘Mit liv på nettet’.

– De sociale medier har været en stor legeplads for mig, og jeg har elsket det længe, men de seneste år er jeg også bare blevet meget mere bevidst om hvilke skyggesider, der også kan være, forklarer den 44-årige tv-vært, der specielt er aktiv på Instagram.

LÆS OGSÅ: Linse tager en tur med Cengiz’ bedste ven

Hun nævner blandt andet, at hun gennem programmerne blev chokeret over hvor mange oplysninger, de sociale medier gemmer om hende, hvordan man konstant bliver præsenteret for reklamer, man ikke har bedt om, og hvordan alt indhold er designet til at fastholde brugerens opmærksomhed.

– Jeg er lykkelig for, at vi har fået lov at lave den her programrække. Det er simpelthen en samtale, vi skal til at have nu. Vi skal tage stilling til, hvor meget sociale medier må fylde og hvor meget magt, vi giver dem, fortæller Ulla, der efter programrækken selv har revurderet sit eget forbrug af sociale medier.

LÆS OGSÅ: Efter operationen: Melvin Kakooza giver første status

Ulla Essendrop og Jimmy Bøjgaard har sønnen Theodor på tre år (Foto: Peter Hauerbach)

Bekymret for sønnen

Privat har Ulla sønnen Theodor med sin kæreste, studievært Jimmy Bøjgaard, og selvom han kun er tre år, så har parret bestemt allerede gjort sig tanker omkring hans opvækst i en digital verden.

– Et af programmerne er lige præcis født ud af, at jeg – selvom han kun er tre år – allerede er bekymret og går og gør mig en masse tanker omkring, hvordan vi klæder ham bedst på. De der små påvirkelige hjerner, der slet ikke er færdigudviklet, hvordan hjælper vi dem til at styre udenom de værste farer, lyder det fra Ulla, der samtidig slår fast, at det er de voksne ansvar at vise vejen og fremstå som gode forbilleder på internettet.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche fritaget for COVID-19 pas

Både online grooming, der er seksuelle tilnærmelser på nettet, men også mobning og hadefulde beskeder bliver i disse dage debatteret heftigt. Ulla forklarer, at selvom hun har oplevet at modtage hadefulde beskeder på de sociale medier, så har hun heldigvis været forskånet i forhold til andre offentlige personer.

– Det ændrer ikke på, at jeg på alle mulige måder synes, at vi er nødt til at have en snak om, hvordan vi opfører os online. Det er yderst vigtigt, pointerer tv-værten.

LÆS OGSÅ: Fem gode podcasts til påskeferien

LÆS OGSÅ: Opsang til ‘X Factor’-dommer

Læs mere om