UHH! Populær tv-familie springer ud i stort projekt

Nu kan den populære tv-familie igen følges på skærmen.

Af Lykke Buhl - 29. juli 2019 kl. 13:28

Hvis man har set DR1-serien ‘Maddysten’, er man med garanti ikke gået glip af Roxy-familien, der stillede op med mama Roxy, med det borgerlige navn Rukhsana, samt døtrene Rukhsar og Maleeha.
Med deres farvestrålende tørklæder og smittende energi lyste de den nedlagte togfabrik i Randers op og vandt danskernes hjerter, selvom de røg ud kort før finalen i madprogrammet.
LÆS OGSÅ: Linse afslører: Sender sms’er til Mopper
Tidligere har de indisk-pakistanske humørbomber også kunne ses i ‘Muslimske pigers dagbog’ på DR2, som netop er blevet genudsendt i sidste måned.
Og nu kan de farvestrålende kvinder ses på YouTube. I går kom nemlig den første video fra deres nye YouTube-kanal ‘The Roxy Family‘.
– De danske medier, såsom DR1 og DR2, laver inkluderende programmer, der er mangfoldige, hvilket er ekstremt dejligt! Dog, da der har været en stor efterspørgsel efter et større indblik i vores liv, er vi klar til at dele nogle ting, fortæller Roxy-familiens Maleeha.
LÆS OGSÅ: Timm Vladimir efter ‘Maddysten’-kritik: Det er bedre end ‘Bagedysten’

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor en YouTuber gør dramatisk entré i ‘Ex on the Beach’

LÆS OGSÅ: Gunnvørs ‘Forsidefruer’-farvel: Slut med at udstille børnene
Det er særligt Roxy, Rukhsar og Maleeha, der har været fremme i medierne, ikke mindst på grund af deres deltagelse i ‘Maddysten’, men også familiens yngste datter, Maryam, har kunnet ses i ‘Muslimske pigers dagbog’. Hun vil også være at finde på familiens YouTube-kanal.
Roxy-familiens mænd er dog lidt mere private. Roxy-familien består nemlig også af sønnerne Mohammed og Suleman, men de har holdt sig væk fra rampelyset. Børnenes far er Roxy skilt fra.
LÆS OGSÅ: ‘Maddysten’-familie tæt på at aflyse deltagelse: DR fløj deltager hjem

Til kamp mod racisme

Intentionen med YouTube-kanalen er at give et indblik i den populære tv-families liv. Deres hverdag består i høj grad af frivilligt arbejde på både nationalt og internationalt plan, i alt lige fra deres hjemkommune i Taastrup til i Europakommissionen. Derfor vil man på YouTube-kanalen kunne følge familiens rejser rundt i verden i den gode sags tjeneste.
Men der er også en særlig grund til, at familien Roxy føler, at de kan gøre gavn ved at vise deres liv frem for offentligheden.
– Jeg føler ofte, at islam og muslimer bliver misrepræsenteret  og især muslimske kvinder kan blive portrætteret som undertrykte, og som at de ikke må noget, fortæller Maleeha og fortsætter:
LÆS OGSÅ: Realitypar har slået op: Kold luft og beskyldninger om hashmisbrug
– Vores mor, Rukhsana, har altid lært os, at vi har et ansvar overfor det land, vi bor i. Dette fik mig til at ville få en anderledes stemme på de sociale medier – som at få lavet en YouTube-kanal, hvor man kan følge mig og min familie, The Roxy Family, i noget af det, vi laver, forklarer Maleeha.
Derudover er det heller ikke utænkeligt, at ‘Maddysten’-familiens YouTube-kanalen senere også komme til at indeholde videoer af, hvordan man laver pakistanske retter, lover hun.
– Jeg er ret ny i det her med at have en kanal på YouTube, men jeg håber, at folk vil kunne lide autenciteten i det. Vores intention er at berige folk, der er interesseret i vores liv og formindske fordomme, diskrimination og racisme. Jeg håber, folk vil tage godt imod vores YouTube-kanal, og at de vil følge med, slutter Maleeha.
Du kan findes familiens kanal lige her.
LÆS OGSÅ: Chokeret ‘Bagedyst’-dommer sexafpresset
LÆS OGSÅ: Fra eneboer til vildmand: Her er ‘Dan the Man’ i dag