Ude af ‘X Factor’: Vi stopper her

Neva og Ida blev stemt ud af ‘X Factor’ fredag aften af deres egen mentor Thomas Blachman, men det har de det helt okay med.

Af Rikke Lynge - 13. marts 2021 kl. 0:35

Fredag aften satte Thomas Blachman sig selv i centrum for at beskytte Oh Land, der forrige fredag gjorde sig særdeles upopulær ved at stemme Hiba ud til fordel for Neva og Ida. Efterfølgende modtog hun et umenneskeligt had på sine sociale medier, hvilket flere af deltagerne i årets ‘X Factor’ også har oplevet, og det blev derfor gjort til aftenens tema i ‘X Factor’ live.

Neva og Ida har det helt okay med Blachmans beslutning.

– På baggrund af alt det hate, Nanna har fået for at tage beslutningen i sidste uge, så synes jeg, det var et rigtig godt valg, han tog for hende. Han ender jo ikke med så meget hate, han ender nok mere med at skabe overskrifter, fortæller Neva til HER&NU efter aftenens afslutning.

LÆS OGSÅ: Uventet drejning: Thomas Blachman sender sin egen gruppe hjem

Begge piger er enige om, at Blachman sendte dem ud med kærlighed, da Ida ligesom Oh Land har oplevet en del had ved sin deltagelse i ‘X Factor’.

– Jeg kan ikke tage mere, hvor jeg skal forklare, hvem jeg er. Jeg er nået til et punkt, hvor det rammer mig ret meget, og jeg gider ikke stå på scenen og have en følelse af, at jeg ikke er god nok, fortæller Ida og forsætter:

– Jeg er sgu lettet. Jeg ville ikke have mere af det der.

LÆS OGSÅ: Født med andet navn: Derfor skiftede jeg til Neva

(Foto: Lasse Lagoni/TV 2)

Forsætter hver for sig

De to solister er glade for at have lært hinanden at kende, og at de sammen fik oplevelsen i ‘X Factor’ som gruppe, men det stopper også her.

– Vi har snakket om, at vi er individualister, men det betyder ikke, at vi ikke vil arbejde sammen, men vi kommer ikke til at være en gruppe, som hedder Neva og Ida, fortæller Neva og Ida fortsætter:

LÆS OGSÅ: Simone og Philips søn har det ikke godt: Vi har brug for hjælp

– Vi har nogle forskellige veje stilmæssigt, men vi kan sagtens mødes et sted og lave noget sammen, men til at starte med har vi nogle ting, vi hver især skal udforske.

Neva og Ida (Foto: Lasse Lagoni/TV 2)

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy i hast på hospitalet

Ikke skabt for ‘X factor’

Som Blachman også i programmet har udtalt, så skiller de to piger sig meget ud fra det, som familien Danmark er vant til, og det kan pigerne godt mærke.

– Det her program ligger mere i mainstream, end vi gør, og det er svært at ramme det punkt, hvor vi gør os selv glade og seerne glade på én gang, fortæller Neva og supplerer:

LÆS OGSÅ: Oh Land udpeget som vinder af Blachman: Det sætter jeg min lid til

– Vi vil ikke lefle for seerne, og vi vil gerne kunne stå ved de ting, vi laver og være os selv. Vi vil hellere ryge ud på noget, som vi kan stå indenfor.

Selvom pigerne har oplevet modstand, så fortryder de ikke deres deltagelse.

– Vi ville aldrig have mødt de dejlige mennesker, vi ville aldrig have fået lov til at arbejde sammen med Blachman, og vi ville aldrig have mødt hinanden, fortæller Neva og Ida.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’ Stephanie klar til dette program