Ude af ‘Juniorbagedysten’: Trist at sige farvel til vennerne

Verden brød sammen for feltets yngste juniorbager Andreas, da han lørdag aften måtte sige farvel til sine gode venner i bageteltet. Heldigvis blev han hurtigt god igen, og i dag bager han mere end nogensinde før.

Af Lykke Buhl - 10. april 2021 kl. 20:45

Det var en tårevædet Andreas, der blev sendt hjem fra ‘Den store juniorbagedyst’ lørdag aften. Allerede inden afgørelsen kæmpede han med tårene, fordi han godt havde forudset, at det var hans tur til at vinke farvel til vennerne i bageteltet. Og da det var endegyldigt, lod han tårerne få frit løb.

LÆS OGSÅ: Juniorbageren Liva åbner op om angst: Nu hjælper hun andre

– Det meste af det var fordi, jeg skulle sige farvel til dem alle sammen. Så blev jeg bare ked af det, for det bedste ved ‘Juniorbagedysten’ har været alle de venner, jeg har fået. Det har været sådan en kæmpe oplevelse, og jeg ville gerne have haft det sidste med, forklarer Andreas.

– Men jeg havde også regnet med det, selvom jeg selvfølgelig stadig havde et lille håb. Men jeg havde ikke gjort det lige så godt som de andre, konstaterer han.

LÆS OGSÅ: Her kan du følge alle de søde og seje juniorbagere

Skulle lige sunde sig

Der var heller ikke nogen tvivl om, at de andre i ‘Juniorbagedysten’ også ville savne Andreas, der blev trøstet af sin mor Iben efter afgørelsen. Lidt tid efter var han heldigvis også god igen.

– Min verden brød sammen lige hurtigt, men efter sad vi og spiste aftensmad sammen, så det var jo stadig hyggeligt. Det var okay, da jeg lige sundede mig lidt. For det var jo kun én dag, jeg mistede, og så skulle vi derop til finalen, så var jeg sådan, at det skulle nok gå, forklarer det unge bagetalent.

Andreas havde forudset, at det var hans tur til at forlade ‘Den store juniorbagedyst’

Der blev knoklet i ‘Den store juniorbagedyst’, men desværre gik det ikke helt efter planen for Andreas (Foto: DR)

LÆS OGSÅ: UPS! Fejl i ‘Den store juniorbagedyst’

Dårlige arbejdstider

Andreas er lige fyldt 13 år i slutningen af sidste måned, så med sine dengang kun 12 år var han ‘Den store juniorbagedyst’ yngste deltager. Men det gode fællesskab med de andre deltagere gjorde, at han aldrig tænkte over, at han var yngste mand.

Og siden optagelserne har Andreas kun fået endnu mere blod på tanden efter at bage. Derfor bager han stadig på livet løs, og måske kunne han engang i fremtiden også drømme om at gøre kagepassionen til sin levevej.

LÆS OGSÅ: Juniorbageren Malou: ‘Bagedysten’ var slet ikke, som jeg havde regnet med

– På et tidspunkt kunne jeg da godt tænke mig at prøve at være konditor, men du ved, alle de dårlige arbejdstider og alt sådan noget, man skal stå op klokken lort, men det kunne da være fedt, slutter Andreas med et grin.

Til daglig går han i 6. klasse på Blåbjergskolen i Nørre Nebel, og når fritiden ikke bliver brugt på at bage kager, så går han til fodbold og løb.