Ude af ‘Hell’s Kitchen’: Var alvorligt syg flere måneder efter

Dali blev sendt ud af ‘Hell’s Kitchen’, fordi han var for sløj til at deltage i udfordringerne. Efter optagelserne fandt han ud af, at det skyldtes en hjernehindebetændelse. I flere måneder var han sengeliggende, og han er i dag stadig mærket af sygdommen.

Af Lykke Buhl - 9. september 2020 kl. 21:30

I denne onsdags afsnit af ‘Hell’s Kitchen’ må deltageren Dali trække sig fra den første udfordring, fordi han føler sig sløj. Da han ikke får det bedre, sendes han på hospitalet til tjek, mens herreholdet må klare også aftenens servering uden ham. Da de taber, vælger de at sende syge Dali hjem til fordel for Malthe og Armando, der ellers var blevet valgt som holdets svageste led.

– Jeg har fuld forståelse for, at det er dét, de gør, fordi jeg havde gjort det samme, netop på grund af uvisheden om, hvad jeg fejlede. Det havde været noget andet, hvis lægerne havde sagt, at jeg havde været tilbage i morgen, så havde jeg ikke accepteret det, under ingen omstændigheder, fortæller Dali i dag til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Türker anklaget for voldtægt: Jeg er i chok

Men faktisk skulle det vise sig, at der skulle gå meget længe, før 33-årige Dali, der officielt hedder Mehmedalija Mico, kunne lave noget som helst igen.

Herunder kan du se Dali i ‘Hell’s Kitchen’

Dali i ‘Hell’s Kitchen’ (Foto: Viaplay)

Ramt af hjernehindebetændelse

Om aftenen efter, Dali er blevet sendt ud af ‘Hell’s Kitchen’, kommer svarene på de prøver, som Dali har fået foretaget på Bispebjerg Hospital. Her viste hans rygmarvsprøve, at han havde et alvorligt højt proteintal. Dermed kunne lægerne konstatere, at Dali havde fået hjernehindebetændelse, også kaldet meningitis.

– De sagde, at der ikke er noget at gøre, så jeg får lov til at komme hjem og så skal jeg bare spise smertestillende fem gange om dagen og ride den af, indtil jeg får det bedre, forklarer Dali.

LÆS OGSÅ: Jenna afslører sandheden bag ‘Vild med dans’-exit

I den følgende uge får Dali det også bedre. Men desværre vender hans tilstand pludseligt, og hverken morfinen eller de smertestillende piller hjælper, så Dali indlægges endnu en gang, først på Regionshospitalet Viborg og efterfølgende på Skejby Sygehus’ infektionsafdeling.

Sengeliggende i to måneder

På hospitalet i Skejby får Dali væske i drop, mens han gennem halvanden uge får foretaget adskillige prøver, hvor lægerne forsøger at finde frem til årsagen til hans meningitis. Svaret får de dog aldrig, udover at det må stamme fra noget mad, og Dali sendes igen hjem på smertestillende medicin.

– Der var jeg så sengeliggende i næsten to måneder. Jeg skal tage alting med ro, og der er nærmest ingen fjernsyn, ingen læsning, det er meget, meget lidt af gangen. De første 2-3 uger, der laver jeg nærmest ikke andet end bare at æde smertestillende og sove, fortæller Dali, der bor i Glyngøre med sin kone Yasmin.

LÆS OGSÅ: Nanna underrettet til kommunen af Ditlev: Jeg føler mig stukket i ryggen

Små skridt

Men selvom det går langsomt, så går det heldigvis også fremad for Dali.

– Smerterne begynder også lige så stille at gå i sig selv igen. Jo mindre smerterne bliver, jo mere begynder jeg at genoptræne og komme rundt og gå lidt i lejligheden. Så er næste skridt at komme udenfor, og så at prøve at komme med i den lokale brugs, der lægger 50 meter fra. Så det er hele tiden små skridt, forklarer Dali, der på det tidspunkt valgte at sige sit job som kok op, fordi han ikke vidste, hvornår han kunne vende tilbage og ikke mindst i hvilket omfang.

Herunder kan du se, hvordan det så ud, da Dali måtte tage på hospitalet i ‘Hell’s Kitchen’

LÆS OGSÅ: CHOK! ‘The Kardashians’ stopper

Tilbage på pinden

Fem måneder efter, Dali først blev lagt ned af meningitis, tør han søge et job som kok igen. Han beder om en indledende praktikperiode på en uge for at sikre sig, at han kan klare det. Det kan han, og han bliver ansat. Efter tre måneder har han endda så meget mod på jobbet, at han forslår sig selv som køkkenchef. Det bliver han, og han har været det lige siden på Café Baghuset i Viborg.

– Jeg var så glad. Men der var ikke andet end arbejde. Når jeg kom hjem, så var jeg færdig og gik ud som et lys. Sådan var det i mange måneder, og jeg kan stadig mærke den dag i dag, at presser jeg mig selv for hårdt, så kan jeg ikke meget mere. Men presser jeg mig selv, og det gør man jo nogen gange som køkkenchef, så ved jeg, at når min dag er slut, så er jeg også slut, siger Dali.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen nyder livet i Spanien, og hun er ikke alene

Genoptræning

I dag er Dali nemlig ikke helt tilbage på sit gamle niveau fra før, han blev ramt af meningitis. Han har hverken den samme energi eller de samme kræfter, som han plejede at have.

– Jeg kan stadig mærke, at der er eftervirkninger af det. Jeg ved ikke, om det er noget, der nogensinde forsvinder, fortæller Dali, der heldigvis ikke er typen, der giver op.

– Jeg kæmper en kamp med at prøve at træne mig op igen. Jeg gør alt, hvad jeg kan for at holde hovedet oppe. Jeg prøver at gå i motionscenteret hver dag og tænker meget over, hvad jeg spiser, så jeg virkelig giver min krop noget at arbejde med. Jeg tænker rigtig meget på sundhed lige nu, og det hjælper gevaldigt, for jeg kan mere og mere, lyder det optismistisk.

LÆS OGSÅ: Jonass er ude: Teitur går solo

Klar til næste sæson

Selvom Dali accepterede, at hans hold sendte ham ud af ‘Hell’s Kitchen’ på grund af hans sygdom, så er han bestemt ikke færdig med programmet.

– Kommer der sæson to, så kan de edderbankemig bande på, at jeg kommer tilbage! Det var en rådden måde at ryge ud på. Jeg føler ikke, jeg fik bevidst, hvad jeg kunne. Jeg skal have min revanche, afslutter Dali med et grin.

LÆS OGSÅ: Gunnvør om drama i ’Forsidefruer’: Jeg har lært at acceptere det

LÆS OGSÅ: Det så du ikke på tv: Derfor ønskede Brian alenetid med Tanja