TV3-deltager tog en stor chance: Kunne gå glip af datterens fødsel

Mik’s kæreste var højgravid og kunne føde under ‘MasterChef Jul’ optagelserne. Mik skulle derfor vælge, om han ville lave ‘MasterChef Jul’ eller se sin datter blive født.

Af Rikke Lynge - 24. november 2020 kl. 20:55

Da Mik Bøg Carlsen røg ud af ‘MasterChef’ 2020 blev han og kæresten klar over, at de ventede barn sammen, og da Mik så nogle måneder senere blev spurgt, om han ville være med i ‘MasterChef Jul’ skulle der mange overvejelser til.

– Min kæreste er højgravid under optagelserne, og vi havde en lang drøftelse om min deltagelse. Det var ikke en mulighed at forlade optagelserne, så det var lidt enten eller. Vi blev enige om, at vi tog chancen, og at jeg skulle give den gas i køkkenet. Vi vidste også, at jo længere jeg kom, jo større var chancen for, at jeg ville gå glip af fødslen. Det var mega nervepirrende, og det lå enormt meget i baghovedet i mellem optagelser, hvor jeg konstant kiggede på telefonen, fortæller Mik til HER&NU ovenpå aftenens afsnit af ‘MasterChef Jul’, hvor Mik må forlade konkurrencen efter flere gange at have mistet fokus i køkkenet.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mik Bøgh Carlsen (@mikstercarlsen)

LÆS OGSÅ: Ude af ‘MasterChef Jul’: Lavede samme fejl to gange

– Den manglende fokus driller mig enormt meget både i første konkurrence, men særligt da jeg står alene i eliminering. Jeg bliver irriteret over, at ideerne ikke kommer til mig. Madspild er et projekt, som jeg har kæmpe kærlighed for, men retten kommer ikke til mig – hverken inden og undervejs. Jeg ved fra tidligere konkurrencer, at retten kræver en god gameplan fra start til slut, og jeg finder simpelthen ikke rytmen i køkkenet. Det var mega frustrerende, og det ser man også tydeligt på mig i køkkenet, fortæller Mik ovenpå aftenens exit.

LÆS OGSÅ: Ida Corr udtaler sig om ny ‘X Factor’-dommer

Man ser på Mik i programmet, at han bestemt ikke er stolt, da dommerne skal smage hans mad, men der er også noget, som man ikke ser.

– Man ser ikke i programmet, at jeg også har en strandet mayonnaise i køkkenet, og det var bare endnu en ting som gik galt for mig i det manglende overblik. Når man serverer mad for dommerne, vil man naturligvis gerne levere noget, som man rent faktisk er stolt af. Det ved jeg udmærket godt ikke er tilfældet. Jeg får en ekstremt hård kritik, som er helt fair, fortæller Mik

LÆS OGSÅ: Jakob Mielcke mistede sin far i år: Julen er vigtigere end nogensinde

Hvis Mik’s kæreste fødte

Mik og hans kæreste havde udtænkt en plan, hvis hun pludselig under optagelserne gik i fødsel, og selvom der ikke blev brug for den plan, så endte det alligevel lidt sådan for Mik i aftenens afsnit af ‘MasterChef Jul’.

– Vi havde talt om, at jeg måtte brænde alt på og løbe afsted, hvis det var, siger Mik med et smil og fortsætter:

– Desværre gik maden i praksis lige så galt, på trods af at fødslen ikke var i gang. Under selve madlavningen er fødslen ikke i hovedet, men den fokus det kræver var udfordret, og jeg var nok lidt rundtosset. Vi stod samtidigt i nyt hus, som også krævede en masse større beslutninger. Det var en ordentlig mundfuld det hele, og det påvirkede nok mit fokus en del, fortæller Mik, der i dag er beriget med en lille pige på fem måneder.

LÆS OGSÅ: Karina Frimodt tilbage i ‘Vild med dans’

– Den 22. juni kom Selma så til verden – ugen med finaleoptagelser, som jeg husker det. Fødslen gik super godt uden nogen som helst komplikationer. 2-3 timer på Rigshospitalet, og så var hun ude. Hun er fem måneder i dag og har det super godt, fortæller Mik, der glæder sig over sin nye titel.

– Det er noget af en prøvelse at blive far, men det er jo det hele værd. Jeg glæder mig til, at hun kan komme med i køkkenet, når hun er gammel nok. Hun skal lære at lave en saftig biksemad i hvert fald, siger Mik efter at være røget ud af ‘MasterChef Jul’ på retten ‘biksemad’.

LÆS OGSÅ: Keld bekymret for Hilda efter hemmelig behandling

LÆS OGSÅ: Tina Lund jubler over børnebørn

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mik Bøgh Carlsen (@mikstercarlsen)

LÆS OGSÅ: Annemette Voss i krise: Det er ubærligt