TV3-deltager åbner op om kriminel fortid

Peter fra TV3-konkurrencen ‘Hell’s Kitchen’ bærer på en fortid som dybt kriminel. Men kokkefaget blev hans redningskrans til et bedre liv.

Af Lykke Buhl - 2. september 2020 kl. 20:55

I den aktuelle sæson af ‘Hell’s Kitchen’ finder man deltageren Peter. Med sit røde hår, sine mange tatoveringer og sin store energi – og til tider store mund – er han svær at gå glip af.

I dag er Peter køkkenchef på restaurant Hjorths Badehotel i Skagen, og så bor han sammen med sin lille familie, der består af ham, hans forlovede Natazja og datteren Sofia.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Linse er blevet HELT karseklippet

Fortid med vold og stoffer

Men det er først for ganske nylig at tilværelsen er blevet så rolig og tjekket for 31-årige Peter. Han har nemlig levet størstedelen af sit liv som kriminel.

– Allerede som helt ung begyndte jeg at gå med en masse, hvor jeg tænkte, at dem skulle jeg være vildere end. Det var sjov og ballade, så jeg tænkte, at jeg skulle være kriminel resten af mit liv. Jeg havde bare ikke de rigtige værdier i livet, forklarer Peter og understreger, at hans kriminalitet bestemt ikke skyldes dårlig opdragelse, da han har en skøn og støttende familie.

– Jeg var kriminel, fordi jeg syntes, det var mega fedt. Det har været vold, narko, indbrud, tyveri, våben, det har været lidt af det hele, fordi det har været alt, man kunne få fingrene i, der var nice. Jeg har taget helt vildt mange stoffer også, fordi jeg syntes, det har været mega lækkert. Jeg kunne godt lide at have mange penge og respekt, forklarer Peter, der er diagnosticeret med ADHD, tankemylder og vredesdepression.

Herunder kan du se et billede af Peter i ‘Hell’s Kitchen’

I første afsnit af ‘Hell’s Kitchen’ fik Peter smidt sin signaturret – havtaske på jordskokkepuré – ud i skraldespanden (Foto: NENT Group)

LÆS OGSÅ: TEST: Kan du kende forskel på disse realitystjerner?

Tid til forandring

Men da Peter i 2013 endnu en gang kom ud af fængslet, skulle det være for sidste gang. Det gjorde ondt på ham at se, hvor hårdt hans afsoning havde taget på Natazja, som han også dengang var sammen med, og ikke mindst hans familie. Så han indså, at der skulle ske noget.

⁃ Jeg havde højest sandsynligt været død eller sat i spjældet endnu, hvis jeg havde fortsat, konstaterer han.

LÆS OGSÅ: For første gang: Ny kvindelig dommer i ‘MasterChef’

Det var Peters mor og hans nu forlovede, Natazja, der fandt på, at Peter skulle tage på kokkeskole. Selv havde Peter altid interesseret sig for mad, men det blev ikke til meget tid i køkkenet, når man skulle lave ballade med gutterne og kom sent hjem om natten.

– Uden min forlovede, så var jeg ikke kommet igang med det der kokke-noget, så havde jeg taget det meget lallet, som jeg altid har gjort. Men med de rigtige mennesker og en rigtig passion, så kan man komme ud af alting, slår Peter fast.

Fra kriminel-kendt til anerkendt

Så Peter gik mere eller mindre direkte fra fængslet til skolebænken. Den direkte tone i køkkenet passede ham godt, og de skoleforløb, han havde været nervøs for, klarede han også.

LÆS OGSÅ: Søren Ryges familietragedie: Mit livs sorg

I 2018 blev han færdiguddannet, og siden har succeserne fulgt ham. Han fik job som køkkenchef kort efter, og i dag arbejder han som køkkenchef på Hjorths Badehotel. Ikke mindst er han nu aktuel i den hårde kokkekonkurrence ‘Hell’s Kitchen’.

– En ting er at være kriminel-kendt, og alle folk var bange for én, men en anden ting, det er det der med at blive kendt og anerkendt for noget, man er god til. Det der med at få klap på skulderen, det har jeg aldrig fået, fordi jeg var bare en dum kriminel, forklarer Peter.

– Men det her, det har jeg knoklet for med blod, sved og tårer. Jeg har fundet noget, jeg virkelig er dygtig til, og som jeg får ekstremt meget ros for. Nu er jeg nået til et højdepunkt i mit liv, hvor jeg har glade gæster hver dag, der elsker det, jeg laver. Og det drive i det, det gør, at jeg ved, at jeg ikke skal være kriminel igen.

LÆS OGSÅ: CHOK! Dette trick bruger Peter Madsen til at manipulere kvinder

Datteren åbnede op for følelserne

En anden stor motivation for Peter til at holde sin sti ren er hans datter, Sofia, der i dag er fire år gammel.

– Efter jeg fik min datter, så har jeg fået mange flere følelser i kroppen. Jeg var meget mere følelseskold før. Men efter jeg har fået hende, så kan jeg mærke medfølelse og samvittighed og alle de her ting. Man bliver mere motiveret og voksenagtig. Og nu har jeg en familie, som jeg virkelig elsker overalt på jorden, så jeg skal fandme ikke undvære dem nogensinde igen. Jeg har virkelig fundet min hylde i livet, siger Peter.

Herunder kan du se Peter med hans forlovede Natazja og deres datter Sofia

Hells Kitchen-Peter med sin forlovede Natasja og deres 4-årige datter Sofia Foto: Privat)

LÆS OGSÅ: Didde forklarer uvenskabet med Linse

Vil hjælpe andre i egen restaurant

I dag har Peter en ren straffeattest og føler, at han endelig har fundet sin rette hylde i livet med sin egen familie og en lovlydig karriere, som han brænder for.

Men da han som ung havde fået sin første plet på straffeattesten for at have stjålet nogle knallerter, tænkte han, at der ikke var andre veje at gå end at fortsætte sin kriminelle løbebane. Men i dag som udannet kok og køkkenchef, håber Peter, at han kan bruge sin egen rejse til at hjælpe andre unge mennesker, der måtte tænke, ligesom han selv gjorde dengang.

– Jeg vil meget gerne have min egen restaurant en dag, hvor jeg selv kunne trække nogen ud af den der verden. Jeg vil gerne kunne hjælpe andre unge med at indse, at bare fordi, man har en plet på straffeattesten, så er ens liv altså ikke helt fucked, man skal bare arbejde hårdt for det, afslutter Peter.

‘Hell’s Kitchen’ sendes hver onsdag kl. 20.00 på TV3 og Viaplay.

LÆS OGSÅ: Youtuber raser: Boris Laursen snød mig for 100.000 kr!

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE! Kasper i øksedrama: Frygtede amputation