AFSLØRING: Populær 'Luksusfælden'-ekspert siger stop

Den rutinerede ekspert mener, at der er brug for nye kræfter, og derfor stopper han i TV3-programmet.

Af Jonas Sand - 23. august 2016 kl. 20:55

Han har nærmest været synonym med ‘Luksusfælden’ siden begyndelsen, men nu er det snart slut. Jan Swyrtz, der af flere omgange har været ekspert i programmet, har nemlig valgt at trække stikket fra sin deltagelse i TV3-programmet.
– Det er rigtigt. Men der er intet drama i det. Jeg synes måske bare, at jeg har været med for længe, så der er brug for noget luftforandring, fortæller Jan Swyrtz til Realityportalen.dk.
– Jeg ved ikke, hvad fremtiden bringer. Jeg kalder mig selv pensionist i øjeblikket, men det er måske lidt tidligt. Jeg står op om morgen og tænker: “Hvad skal dagen så gå med i dag?”, og det er også meget rart i en periode, siger han med et grin.
LÆS OGSÅ: SMUGKIG: ‘Luksusfælden’ vender tilbage med nye eksperter
Ikke mere gæld
Mens Jan Swyrtz ikke ved, hvad fremtiden bringer, så ved han i hvert fald, hvad den ikke bringer.
– Jeg har beskæftiget mig med gældsramte, siden jeg blev uddannet for 20 år siden. Først lidt privat med bekendte, og siden blev det til mit firma, inden jeg altså endte i ‘Luksusfælden’. Men det skal altså være slut nu.
– Der er enormt meget negativitet forbundet med arbejdet med gældsramte. Jeg har stået og sagt de samme ting en milliard gange, og hvorfor skal jeg blive ved med at stå og skælde folk ud i deres eget hjem, som om det var mine egne penge. Jeg kunne jo i realiteten være ligeglad, siger eksperten, der dog er klar på at lave mere tv, hvis de rette muligheder byder sig.
LÆS OGSÅ: Bilsælgeren fra ‘Luksusfælden’: Jeg tjener intet på bilerne
Nye, friske kræfter
Helt slut er det dog ikke med Jan Swyrtz. Den populære ekspert medvirker i to afsnit af den kommende sæson, og i tilfælde af sygdom eller ferie er han da også klar til at træde til i fremtiden. Men det er med ro i sindet, at han giver stafetten videre til nye kræfter.

33-årige Kenneth Hansen er ny mand på ekspertholdet. (Foto: TV3/Heidi Maxmiling)

33-årige Kenneth Hansen er ny mand på ekspertholdet. (Foto: TV3/Heidi Maxmiling)


En af dem er 33-årige Kenneth Hansen, der allerede kender ‘Luksusfælden’-holdet, efter han i flere år har givet en hjælpende hånd med bag kameraet. Og nu er han klar til at træde ind foran.
– Da TV3 søgte nye kræfter, efter Jan sagde stop, meldte jeg mig til og kom til casting. De mente, at min profil passede perfekt, og selv om jeg ikke havde forestillet mig, at jeg skulle ende på tv, da jeg blev uddannet, så valgte jeg altså at takke ja, fortæller Kenneth til Realityportalen.dk.
LÆS OGSÅ: Uforstående ‘Luksusfælden’-ekspert: Vil deltagerne bare på tv?
En masse erfaring
Kenneth har siden sin uddannelse i 2005 siddet som privatrådgiver i Danske Bank, og i sommeren 2013 stiftede han så Økonomisk Råd, hvor han hjælper økonomisk pressede familier med at få styr på budgettet. Siden 2013 har han også hjulpet ‘Luksusfælden’ som økonomisk researcher. Og nu skal han bruge sin erfaring foran kameraet.
– Det var da lidt angstprovokerende i starten, at der pludselig stod en kamera- og lydmand ved en. Men jeg faldt ret hurtigt mig til rette, og selv om det var lidt specielt, så handler det jo om at hjælpe kunden bedste muligt. Og det kan jeg jo finde ud af.
– Jeg arbejdede jo selv i bankverden, da ‘Luksusfælden’ begyndte at køre over skærmen. Jeg har altid syntes, at det mentale i det er spændende. For det er hårdt mentalt at have rod i økonomien. Man sover dårligt, og nogle går endda helt ned med stress og må sygemelde sig. Det er ingen tjent med, og det er rart at kunne hjælpe med det.
Kenneth Hansen er det eneste helt nye ansigt i den kommende sæson. Men Louise Frost, der tidligere har været ekspert på programmet, vender tilbage og tager en ny tørn sammen med Mette Reissmann, Carsten Linnemann og Jan Swyrtz.
Den 17. sæson af ‘Luksusfælden’ har premiere på tirsdag klokken 20:00 på TV3.
LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-ekspert: Folk forventer, at vi kommer med en tryllestav
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.