TV2-profil frifundet for sexchikane

TV-mentoren har betalt erstatning for manglende løn og uretmæssig fyring til sin tidligere elev, men sexchikane blev han frifundet for.

Af Lykke Buhl - 13. januar 2021 kl. 11:53

‘Hjem til gården’-dommeren Philip Dam Hansen har – som nu afgjort i Tvistighedsnævnet – betalt sin landbrugselev Shila Kjær Pedersen for lidt i løn og har fyret hende uretmæssigt, efter hun var sygemeldt med en depression i hans økologiske svinekøds-virksomhed Troldgaarden ApS. Det skriver Fagbladet 3F.

– Jeg er tilfreds med afgørelsen. Bortset fra den del om sexchikane, som næsten ikke blev behandlet under mødet i nævnet, siger landbrugseleven til mediet.

LÆS OGSÅ: CHOK! ‘Årgang 0’-stjerne indlagt

Frifundet for sexchikane

Ifølge 3F blev Philip Dam Hansen også anklaget for sexchikane af sin tidligere elev, da hun fandt hans adfærd grænseoverskridende med henvisning til, at han talte meget om sex, gik rundt i underbukser på gården og sendte hende upassende billeder.

Ifølge 3Fs gengivelse af sagen, så gjorde Philip det klart, at han ikke havde haft til hensigt at krænke eleven, samt at beskyldningen om sexchikane har gået ham meget på. Philip endte med at blive frifundet i anklagen om sexchikane af Tvistighedsnævnet, der er et nævn, der behandler sager mellem arbejdsgivere og elever.

LÆS OGSÅ: Svend og Maryna giver status på forholdet: Sådan går det i dag

Philip Dam Hansen har i flere år fungeret som mentor i TV2-programmet ‘Hjem til gården’, hvor han som den hårde dommer hver uge bedømmer, om beboerne på gården har bestået deres ugeopgave og kan få deres belønning. Lene Beier er vært på programmet.

Privat bor Philip på sin og morens økologiske gård Troldgården med sin kæreste Helle og deres 5-årige søn Frej. Derudover bor Philips forældre og brødre også i nogle af gårdens andre ejendomme.

Hjemme hos Philip fra ‘Hjem til gården’ og hans kæreste Helle og sønnen Frej (Foto: Niels Henrik Dam)

SE BILLEDERNE: Hjemme hos Philip fra ‘Hjem til gården’