TV-vært dømt for at sende tæskehold mod eks

Den tidligere tv-vært er efter domsafsigelsen nu blevet offentliggjort som værende Maria Hirse.

Af Lykke Buhl - 1. februar 2021 kl. 15:17

Den 49-årige tidligere tv-vært Maria Hirse er blevet idømt to års fængsel her til formiddag for hærværk, forsøg på røveri og opfordring til vold.

Dommen får hun for at have planlagt og orkestreret, at i alt fem unge mænd ad to omgange i februar og august 2020 trængte ind i hendes 48-årige ekskærestes hjem i Svendborg og på brutal vis truede og bestjal ham.

Det skriver flere danske medier, herunder Berlingske.

LÆS OGSÅ: Realitybabe stor sorg: Hundens livsvigtige medicin udgår

Tidligere har der været nedlagt navneforbud i sagen, men det ophørte efter domsafsigelsen. Maria Hirse har siddet varetægtsfængslet i sagen siden september og er altså nu blevet idømt to års fængsel.

De i alt fem unge mænd, der udførte overfaldene, var i alderen 16-21 år og blev idømt mellem fire måneder og et års betinget fængsel.

– Det var voldsomt. Jeg var ustyrligt bange. Det er da ikke nogen hemmelighed, fortalte ekskæresten i retten ifølge SE&HØR.

LÆS OGSÅ: Peter Birch raser over sin afdøde mors boligselskab

Maria Hirse valgte efter dommen at anke strafudmålingen til formildelse, hvilket betyder, at hun ønsker at få nedsat sin straf, men ikke bestrider sagens kendsgerninger.

Ifølge Maria Hirse planlagde hun angrebene på ekskæresten, fordi han havde seksuelle videoer af hende. Derfor blev hans elektroniske enheder også druknet i et badekar under det første overfald. Ekskæresten nægter dog at have haft sådanne videoer.

LÆS OGSÅ: Janni Ree opløst i tårer: Livet er sårbart

Maria Hirse blev kendt i den brede offentlighed, da hun fra 1995 til 2001 var bogstavvender i ‘Lykkehjulet’. Derudover var hun også vært på TV2-programmet Quiz Direkte i 2006, ligesom hun har udgivet flere bøger.

Privat har hun to børn fra tidligere forhold, og danner i dag par med Bandidos-rockeren Kim Nordal.

Maria Hirse, der i dag officielt hedder Mariia Madeleine Sea Svensson, har flere domme bag sig, senest fra 2019, hvor hun fik tre måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste for hæleri, indbrudsforsøg og ulovlig våbenbesiddelse.

LÆS OGSÅ: Taler ud om tragedie: Rystet af dødsfald