TV-lægens datter tilbage i skolen: Derfor er jeg helt tryg

Peter Qvortrup Geisling, som arbejder ekstra hårdt under coronakrisen, sender trygt Merle tilbage i skolen, og datteren selv er heller ikke utryg.

Af Nikolaj Vraa - 26. april 2020 kl. 09:58
Covid-19 er ved at slippe sit tag i Danmark igen, og derfor er Peter Qvortrup Geisling, 57, helt tryg ved at følge regeringens retningslinjer og sende sin datter Merle i skole igen. Tv-lægens niårige datter går i 3. klasse og var i onsdags tilbage hos sine lærere og klassekammerater.
– Det er jeg ikke bange for. Jeg er helt tryg, og jeg synes, genåbningen sker på en fornuftig måde. Jeg forstår godt, at nogen ser anderledes på det, end jeg gør. Især hvis man som far eller mor har en kronisk sygdom. Nu må børnene pludselig være i skolerne med en masse børn, så hvad kan de ikke komme hjem med. Jeg tror ikke, man skal være så nervøs, men jeg forstår godt tanken, siger Peter Qvortrup Geisling til HER&NU, mens han er ved at forberede endnu en udsendelse med ‘Lægens bord’ på DR1, hvor han hver aften gennemgår dagens nyheder om Covid-19.
LÆS OGSÅ: Janni Ree åbner op: Sådan bliver det, når Karsten er væk

Børn er ikke skræmte

Siden Danmark for snart halvanden måned siden blev lukket ned, har han talt meget med sin datter om sygdommen, men det har ikke været tunge snakke.
– Vi har en ret flydende samtale. Hun gider ikke, hvis jeg begynder at holde foredrag. Jeg har heller ikke hørt om børn, der er virkeligt bekymrede eller skræmte. Heller ikke for at komme i skole igen. Selve sygdommen fylder jo ikke meget i samfundet, men det gør regeringens tiltag, fordi der er alle de her strukturændringer. Derfor er det også godt at kunne få en hverdag med skolen igen, siger han og minder samtidig om, at Covid-19 ikke rammer børn særlig hårdt.
– Der er 175 børn i Danmark, der er testet positive. Det er 2,6 procent af det samlede antal smittede. Der er 15 børn, der har været indlagt, men ingen af dem på intensiv. Og for lige at give lidt mere perspektiv, så har vi i alt haft 321 Covid-19 dødsfald i Danmark (per 16.4., red.), men i samme periode er over 1.300 døde af kræftsygdomme.
LÆS OGSÅ: SE KLIPPET: Kris Jenner terroriserer milliardær-datters firma

Besvimer af træthed

Peter Qvortrup Geisling har Merle sammen med Christina Maria Jensen. Det tidligere par har hver deres lejlighed i København, og Merle kan komme hos sin far, når hun har lyst. Det er Christina, der har taget sig af fjernundervisningen, mens skolen har været lukket, og Peter har i perioden haft arbejdsdage på op til 19 timer. Noget, som Merle godt forstår, at han er nødt til.
– I det hele taget fanger hun det meste. Derfor har jeg heller aldrig skældt hende ud for noget som helst, og jeg tror heller ikke, jeg kommer til det. Når jeg siger: “Hvad mener du med det?”, har hun som regel en god argumentation, sagde han forleden til Kristeligt Dagblad.
LÆS OGSÅ: Philine får fjernet ‘Lord’-tatovering: Bendtner fortjener ikke at stå på min krop
Her fortalte han også, at han hver aften, inden han går i seng, læser i en krimi.
– Der skal helst slås en ihjel på side 1, for at jeg er med. Vi skal direkte på historien. Og jeg må aldrig gå ned på krimier, som jeg kan flygte ind i. Jeg har et stort behov for at “delete” dagen og stikke ind ie t nyt univers med sin egen spænding. Ellers kan jeg ikke falde i søvn, afslørede Peter Qvortrup Geisling, der dog for tiden ikke når at læse ret meget, før han nærmest besvimer af træthed.
– For tiden går jeg i seng ved 01..30-tiden og står op igen klokken 6, og det har jeg det fint med. Det er en vigtig opgave at klæde danskerne ordentligt på i denne coronatid, siger den populære tv-læge.
LÆS OGSÅ: Castberg om Heini fra ‘Med kniven for struben’: Forfærdelig chef