TV 2-vært forsøgt voldtaget

Nu åbner Gertrud Højlund op om et overgreb, hun var udsat for en aften i Paris.

Af Caroline Grønne Wigdal - 16. marts 2021 kl. 16:55

Som et led i den bølge, der begyndte, da den 33-årige Sarah Everard blev fundet dræbt i London, råber TV 2-værten Gertud Højlund nu også op.

Hun har valgt at fortælle åbent om frygten, hun har, hver eneste gang hun i de mørke timer skal gå fra sin bil til sin arbejdsplads. Det kan man læse i hendes klumme hos ALT.dk. 

LÆS OGSÅ: WHAT! Elviras kæreste er en gift mand

Her fortæller hun også, at hun som yngre var udsat for et overgreb, der var  meget tæt på at blive en voldtægt. Men også dengang var hun bange, når hun gik alene, og derfor var hun forberedt. Et af hendes træk gjorde, at det lykkedes hende at narre gerningsmanden og slippe væk.

Som vært på TV 2 News er det ofte i tidsrummet 3 til 5, at 42-årige Gertrud tager turen til jobbet, og her har hun stadig mange rutiner, som er et slags forsvar.

Blandt andet har hun noget tungt i sin mulepose, så den kan bruges som våben, en hættetrøje på og en række replikker parat. Hun ville for eksempel sige, at der er videoovervågning.

LÆS OGSÅ: CHOK! Kia indlagt og politianmeldt

– Ligesom jeg gjorde den gang i Paris, hvor jeg vist lænede mig op ad en voldtægt, da han dukkede op i min blinde vinkel og pressede mig op ad et gitter på den helt øde plads. Men jeg fik i stedet bildt idioten ind, at jeg gerne ville knalde med ham sådan ordentligt, men lige ville købe smøger først, skriver hun.

Den aften i Paris blev det heldigvis ikke til en voldtægt. Men frygten har Gertrud stadig.

– Jeg ved ikke, om jeg i dag primært hader ham, fordi han var aggressiv, eller fordi han var så indbildsk, at han rent faktisk troede, han havde en reel chance, skriver hun om manden i Paris.

LÆS OGSÅ: Janni Ree raser over TV3: De har fuldstændig skam-klippet mig!

Den 33-årige Sarah Everard var den 3. marts på vej hjem fra en veninde ved 21.30 tiden, men hun nåede aldrig hjem. I stedet blev hendes lig fundet i en skov en uge efter den aften. En politimand er sigtet i sagen.

Mordet har altså ført til, at kvinder verden over protesterer imod, at det er helt naturligt at være i alarmberedskab, når man går i mørke øde steder.

LÆS OGSÅ: Brutal kamp: Rønne beskytter Linde