TV 2 chokerer: Dropper populær julekalender i sidste øjeblik

TV 2 ændrer juleplanen kun få dage, før det går løs.

Af Mikkel Pasztor - 25. november 2022 kl. 9:45

I næste uge byder vi endelig julen velkommen, når kalenderen skriver december, og traditionen tro vil der være en masse julekalendere, som man kan hygge sig med. Dog bliver det uden en ægte klassiker, for i sidste øjeblik har TV 2 besluttet sig for at droppe ‘Alletiders julemand’ på sendefladen, og den er også blevet fjernet fra streamingtjenesten TV 2 Play.

LÆS OGSÅ: Her kan du få fingrene i en Tinka-nissehue

Artiklen fortsætter under traileren til ‘Breinholts Julekalender’.

Det bekræfter TV 2 overfor siden juleweb.dk. Årsagen skal findes i, at man har vurderet, at noget af indholdet kan virke stødende og tolkes forkert.

– ‘Alletiders Julemand’ har vi netop genset med et fornyet blik. I vores gennemsyn mener vi, at ‘Alletiders Julemand’ indeholder elementer, som har en forældet skildring af både mennesker og kulturer, og som kan misforstås for især børn, som ikke kan sætte fortællingen ind i en historisk kontekst. Beslutningen er truffet på baggrund af en længerevarende periode med grundige overvejelser og drøftelser, fortæller Mette Nelund, der er konstitueret fiktionschef hos TV 2.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe holder jul uden børnene

Det er da heller ikke mange år siden, at julekalenderen blev genudsendt, hvor kritikken haglede ned over TV 2, fordi der indgår en scene, hvor flere børn er malet sorte i hovederne, fordi de er klædt ud som flødeboller.

I stedet bliver en anden Pyrus-julekalender ‘Alletiders Eventyr’ sendt.