Trods terror og nedlukning: Hjem til Paris - Her & Nu

Trods terror og nedlukning: Hjem til Paris

Af Katrina Rosendal - 7. november 2020 kl. 11:54

Som så mange andre familier rundt omkring i Danmark, har også prins Joachim, prinsesse Marie og deres to børn 11-årige prins Henrik og prinsesse Athena på otte, holdt efterårsferie i oktober.

HER&NU erfarer, at den royale familie, som til daglig bor i Frankrigs hovedstad, Paris, i år har afholdt en udvidet ferie hjemme i Danmark på Schackenborg Slot, og det er først i denne uge, at de vender næsen hjemad.

LÆS OGSÅ: Åbner op om kæmpe overraskelse

Det parisiske firkløver er her fotograferet på dansk jord ved prins Joachims 50-årsfest i fjor sammen med prins Nikolai, 21, og prins Felix, 18 (Foto: Bo Nymann)

I Paris venter en hverdag, der i endnu højere grad end herhjemme bærer præg af den verserende coronapandemi. I Paris er der nemlig indført udgangsforbud, hvilket betyder, at man kun må færdes i det offentlige rum, hvis man skal på arbejde, købe ind, til lægen eller dyrke motion.

Det betyder, at 51-årige prins Joachim fortsat kan passe sit arbejde som forsvarsattaché på den danske ambassade, ligesom begge børn kan fortsætte deres skolegang.

LÆS OGSÅ: Kronprinsessens kamp mod mobning: Marys vandhunde

Terrorfrygt

Udover at vænne sig til hverdagen med corona i Paris, skal prinsen og hans familie også leve med den terrorfrygt, der lige nu hersker i Frankrig. Det sydeuropæiske land har nemlig på ulykkelig vis været udsat for flere forfærdelige angreb i den seneste tid.

Hvornår familien igen besøger Danmark er fortsat uvist.

LÆS OGSÅ: Prins Christian fylder 15 år med stil: Charmeprinsen

LÆS OGSÅ: DR præsenterer ny julekalender