Trods kanonløn på 308.000 om måneden: Joachim må til lommerne - Her & Nu

Trods kanonløn på 308.000 om måneden: Joachim må til lommerne

Det bliver langt fra billigt, når familien rykker til den franske hovedstad.

Af Jan Körner - 17. marts 2019 kl. 11:55

Selv om han er blandt landets bedst lønnede med en skattefri månedsindkomst på 308.000 kroner, hvilket svarer til, at en skatteyder skal tjene omkring 8,5 million kroner om året, så skal prins Joachim spænde livremmen ind, når han og prinsesse Marie efter planen flytter til Paris med deres børn senere i år.
For pengene rækker ikke langt, når familien skal etablere sig i den franske hovedstad i en bolig, der kan leve op til deres krav. Og når man er vokset op på slotte og for tiden bor i et kæmpe hus nord for København, så skal der masser af plads til. Specielt når man har en dreng og en pige, der er vant til at have deres eget værelse og naturligvis også skal have det i deres nye hjem i deres andet hjemland.
Derfor er prins Joachim og prinsesse Marie i gang med at finde et passende hjem, når de flytter til Paris, hvor Joachim skal gennemgå en lederuddannelse inden for militæret.
LÆS OGSÅ: Stor sikkerhed om Kronprinsessen: Jernring om Mary

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre dronning Margrethe fortælle om Kongehusets specielle forhold til Livgarden.

Alt andet end billigt

HER&NU har gennemsøgt dele af det parisiske boligmarked, og det viser, at det er alt andet end billigt at slå sig ned i hovedstaden, hvis man ønsker at bo i et af de præsentable kvarterer, som Joachim og Marie selvfølgelig vil vælge med deres status.
Med to børn skal Marie og Joachim have minimum fire værelser, så børnene får hver deres værelse, mens mor og far har soveværelse og hele familien har en fælles stue. I Paris’ bedre kvarterer løber lejen for sådan en lejlighed hurtigt op i 40.000 kroner om måneden, hvilket vil gøre et stort indhug i prins Joachims månedsløn på 308.000 kroner.
LÆS OGSÅ: Margrethe slår fast: Frederik arver slottet
Joachim har tidligere åbnet op for muligheden for, at opholdet måske kan vare længere.
– Lige nu tager vi den første udfordring, som er det første år. Lad os nu bare fokusere på det, for det bliver rigeligt, sagde han efter nyheden om flytningen.
Hvis parret allerede nu ved, at de bliver der længere, kan det ikke udelukkes, at de flytter nogle af deres egne møbler med, så børnene – og de selv – har deres egne ting omkring sig. Men ligegyldigt hvilken løsning de vælger, så bliver det en belastning for prins Joachims økonomi.
LÆS OGSÅ: ‘Bedrag’-stjernen viser sine billeder: Tisser på Dronningen

Dyrt med børnene

Det er ikke kun udgifterne til et passende hjem, der kan risikere at slå bunden ud af prins Joachims pengekasse, når han og prinsesse Marie flytter med deres børn til Paris til september.
Deres to skolebørn gør deres franske eventyr endnu dyrere. For det er hundedyrt at gå på privatskole i Frankrig – og specielt hvis man gerne vil have de gode skole, som Joachim og Marie selvfølgelig vil have til deres børn.
På den internationale skole i Paris er det nogle helt andre priser end i Danmark. Det vil koste 194.747 kroner at have prins Henrik på skolen, mens den yngre Athena ”kun” vil koste 159.678 kroner. Joachim skal også betale et engangsbeløb på 134.308 kroner bare for at melde de to poder ind.
LÆS OGSÅ: CHOK! Fotograf lå i skjul: Topløs Mary beluret
En samlet udgift på 488.733 kroner for det næste skoleår. Det svarer til en månedlig udgift på 40.727 kroner, som skal lægges oven i udgiften på omkring 40.000 kroner om måneden til en lejlighed.
Dermed er de faste udgifter allerede på mere end 80.000 kroner om måneden for Joachim og Marie, der ikke har de tilsvarende udgifter hjemme i Danmark, hvor ejendomsskat er det eneste, prins Joachim betaler for sit store hus, der er gældfrit. Henrik og Athena går på Sankt Joseph Søstrenes Skole i Charlottenlund, hvilket koster 5.503 kroner om måneden inkl. plads på SFO efter skoletid, hvilket er på et helt andet prisleje end skolerne i den franske hovedstad.
Til gengæld kan Joachim og Marie slippe for at investere i transportmidler. De kan tage deres danske biler med til Paris, hvilket vil lette presset på deres budget efter flytningen.
LÆS OGSÅ: På med arbejdstøjet: Så meget arbejdede de kongelige i 2018