Trine Dyrholms vilde rekord: Dronningen af dansk film - Her & Nu

Trine Dyrholms vilde rekord: Dronningen af dansk film

Trine Dyrholm rider på en bølge af succes.

Af Helle Bill Madsen - 19. januar 2020 kl. 09:55

Dansk films absolutte superstar, Trine Dyrholm, har allerede ni Robert-statuetter stående hjemme, og ved dette års Robert-uddeling kan hun supplere med nummer 10 og 11. 
Trine er nomineret for kvindelige birolle i tv-serien ‘Forhøret’, men det er nomineringen for hendes præstation i hovedrollen som Anne, der forfører sin 17-årige stedsøn, i filmen ”Dronningen”, som løber med al opmærksomheden.
– ‘Dronningen’ betyder ret meget for mig, fordi jeg var involveret i den i så mange år. Den har haft et vildt år på mange udenlandske festivaler, og rigtig mange har været i biografen og set den i Danmark, så den har fået en meget større succes, end vi lige turde håbe på, fortæller Trine Dyrholm, 47, forud for Robert-prisuddelingen 2019.
LÆS OGSÅ: Princess fortryder: det dummeste, jeg har sagt på tv
‘Dronningen’ har fået i alt 13 Robert-nomineringer, og udover Trine Dyrholm er hendes film-stedsøn, Gustav Lindh, nomineret for mandlige hovedrolle, og Trines film-mand, Magnus Krepper, er nomineret for mandlige birolle, ligesom filmen bl.a. er nomineret for bedste film.
– Jeg er rigtigt glad og stolt over, at vi har fået så mange nomineringer, for hele holdet er nomineret. Jeg glæder mig til, at vi skal holde en fælles fest uanset, om der bliver vundet eller ej, siger Trine, der understreger, at det ikke vil gå hende på, hvis hun må gå tomhændet hjem. For udover alle Robert’erne har hun også seks Bodil-priser stående.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’ er tilbage med store ændringer

En reol til alle priserne

– Det er dejligt at modtage så meget ros, for det er for ting, som jeg er stolt af og arbejde, som jeg har været meget dedikeret til. Jeg har en stor reol med mange rum i til alle priserne, og ja, jeg har jo mange af dem.
Foråret bringer flere spændende projekter for Trine, som lige har optaget filmen ‘Erna i krig’ i Estland og i Belgien med Anders W. Berthelsen og Ulrich Thomsen, hvor Trine spiller en curling-mor, som tager med sin søn i krig, fordi hun er bekymret for, hvordan han skal klare det ude i verden. Også udlandet har bud efter dygtige og sympatiske Trine, men hun vælger ikke udenlandske projekter frem for danske.
– I udlandet er jeg jo en lille fisk og skal passe ind i projekterne, have en accent osv. Jeg har jo lavet nogle ting i udlandet, men der har også været ting, jeg ikke har fået og ting, jeg ikke kunne lave, fordi jeg skulle noget andet. Jeg laver en del i Tyskland, jeg har en tysk agent, og jeg har også en engelsk agent.  
Robert Prisen 2019 bliver uddelt d. 26. januar.
LÆS OGSÅ: Christiane om bruddet med L.O.C.: Det er virkelig lang tid siden