Trine Dyrholm i byen med dronningen

Dronningen af Danmark og dronningen af dansk film møder hinanden til gallapremiere på ‘Margrete Den Første’.

Af Nikolaj Vraa og Helle Bill Madsen - 18. september 2021 kl. 15:55

Det var et møde på allerhøjeste plan i Imperial Bio, da dronningen af dansk film, Trine Dyrholm, tog imod dronningen af Danmark ved premieren på ‘Margrete Den Første’, hvor Dyrholm spiller hovedrollen.

LÆS OGSÅ: Hurtige Vincent: Kongelige børn i mål

– Det er selvfølgelig meget specielt, når nu vi har lavet en film om Margrete den Første, at Margrethe den 2. kommer og overværer det. Jeg har haft totalt nerver på hele dagen, og det handler jo også om, at det er spændende for første gang at sidde og se filmen helt færdig med publikum på. Jeg har glædet mig helt vanvittigt til i aften, sagde en glad og opstemt Trine Dyrholm, 49, der modtog majestæten ved at neje flot og dybt på den røde løber.

‘Margrete Den Første’ foregår i 1402, hvor Danmark, Norge og Sverige har bekriget hinanden i århundreder. Margrete har samlet landene i en fredsorienteret union, men nogen vil gøre alt for at sætte Europas stærkeste kvinde skatmat.

LÆS OGSÅ: Marys mareridt: Familien splittet

Stemningen var høj i foyeren i Imperial, og for Trine var aftenen også kulminationen på et langt stykke arbejde.

Artiklen fortsætter under videoen.

Snak om liv og død
Filmen har været undervejs i flere år, og gik også i stå i tre måneder under coronakrisen.

– Vi blev tvunget til at isolere os sammen for at gøre filmen færdig. Det var meget generøst, at alle spillere blev og passede på hinanden, selvom de ikke var på hver dag. Vi sad på et hotel i Prag og snakkede om liv og død og sårbarheden ved det hele midt i, at vi var i gang med det her store film, sagde Dyrholm.

LÆS OGSÅ: Cecilie Frøkjær og kæresten holder jul hver for sig

Selvom Trine Dyrholm har lavet utallige film, så var der alligevel en ny udfordring for hende som Margrete.

– Det har været helt fantastisk at klæde sig ud i et helt store skrud og sætte sig op på hesten. Det er sjældent, at man får lov til det som dansk skuespiller. Jeg har aldrig redet før, jeg har altid været en lille smule bange for heste. Så det var også en ny ting for mig at skulle blive gode venner med en hest, og det var ret fantastisk, fortalte Dyrholm.

LÆS OGSÅ: Kardashian-søster gravid med nummer to

Efter filmen, som majestæten overværende i biografen sammen med alle de andre mere end 1000 gæster, så havde dronning Margrethe selv ønsket at møde Charlotte Sieling og Trine Dyrholm samt kostumieren og scenografen, og det blev en længere snak med den meget historiekyndige dronning, der jo har lavet kostumer og scenografier til utallige forestillinger.