Mine børn bliver påvirket: Der findes andre skader end corona

Torben Chris savner, at der bliver taget højde for, at de stramme restriktioner også har konsekvenser. Særligt i forhold til børnenes ve og vel, for han kan mærke på sine egne børn, at de bliver bange og mister deres sociale liv.

Af Lykke Buhl - 5. marts 2021 kl. 16:51

I går aftes røg Torben Chris ud af Kanal 5-programmet ‘Stjerner i trøjen’. Privat har han børnene Charlie på 4 og Minna på 7 år med konen Jenny, og den erfaring mener han rustede ham til tiden som rekrut.

– Hvis jeg var kommet i militæret som 19-årig, som de fleste gør, så ville jeg nok have været væsentligt mere presset end nu, hvor jeg har fået børn. For der er du jo så vant til, at dine behov ikke betyder en skid, joker den 44-årige komiker.

LÆS OGSÅ: LISTE: De kendtes specielle børnenavne

Ingen streng far

Hverken i sit tidligere virke som pædagog eller som far til sine to børn er Torben Chris dog selv nogen streng kommandant.

– Selvfølgelig er der begyndt at komme noget disciplin ind for hende på syv, men altså, børn under tre år skal du jo ikke være streng overfor. Selvfølgelig skal der sættes grænser på et tidspunkt, men du kan jo strække den, siger Torben med et grin, før han må indrømme, at han bare ikke er nogen særlig disciplinerende far.

– Jeg er streng på de områder, hvor det giver mening. Jeg er bare ikke sådan én, der siger: “Åh, der må du ikke gå ned”, fordi der bare er en regel om det. Jeg er mere sådan “nå, det gør du bare det der” – der er nogle andre, der ikke må – “ja, det må du sgu godt for mig, jeg synes ikke, det ser så farligt ud”, forklarer han.

Torben har børnene Charlie og Minna på 4 og 7 år

LÆS OGSÅ: Thomas Blachman åbner op: Det er en stor sorg

“Der findes også andre skader end corona”

Når man snakker om, hvad der virker faretruende for nogen, men ikke for Torben Chris, så kommer man helt naturligt ind på Covid-19.

Torben er meget bevidst om, at det er en farlig sygdom for nogen – ikke mindst hans far, 79-årige Svend Carlo, der røg i kunstig koma i en måned og stadig er indlagt til genoptræningsforløb, efter han fik virussen i november. Men selv gad Torben godt bare kunne tage chancen, fraskrive sig en mulig indlæggelse på hospitalet og så bare leve livet.

LÆS OGSÅ: Efter optagelserne: Thalia og Tobias er begyndt at ses

Men hans helt store kæphest i hele coronaræset er hans børn, som han kan mærke blive påvirket af de mange restriktioner og den frygt, der formidles alle steder.

– Jeg kan jo se på mine børn, hvad for nogle andre følger det får. Det er ligesom om, at det snakker vi ikke om. Der er jo også senfølger af, at man mangler sit sociale liv i et år, fra man er tre, til man er fire. Det er bare ikke lige så håndgribeligt. Så jeg savner lidt, at der er nogen, der tager højde for, at der også findes andre skader end corona, understreger Torben.

Torben Chris betegner sig selv som familiefar ind til benet

LÆS OGSÅ: Kæft, trit og retning: Kendisser presses til det yderste

Verdens længste landskamp

Den dårlige samvittighed nager ham, når hans søn ikke kan have børnehaven på besøg til sin fire års fødselsdag, eller når hans 7-årige datter bliver bange for, om hun kan gøre andre syge.

– Det har været stort set hele Charlies børnehavetid. Han ved jo ikke, hvordan det er at gå almindeligt i børnehave. Det er jo børn, der ikke kan reglerne til tagfat og bankebankebøf og alt muligt! Jeg synes, det er voldsomt belastende, især for børnene, understreger Torben.

– Minna er gammel nok til at bekymre sig om ting. Det er jo alle vegne, i nyhederne og så videre. Så jeg kan mærke, at hun bliver påvirket. “Far, sker der noget ved, at jeg gjorde det her”, “far, er de her fingre rene nok?”, hvor jeg bare er sådan, at det skal du fandeme ikke bekymre dig om, du er syv år, siger Torben bestemt.

LÆS OGSÅ: Sportsmanden Jesper Skibby indrømmer: Jeg havde fordomme overfor realitystjerner

Han understreger, at der selvfølgelig findes værre ting end hans børns problemer, selvom det som familiefar kan være svært at se det. Som optrædende komiker og comedyklubejer er han da også hårdt ramt økonomisk af restriktionerne, hvor man kan nå at gå konkurs, før man har betalt en revisor dyre domme for at finde ud af hvilken hjælpepakke, man måske kan få, basunerer han.

– Det ville være mere interessant at følge med i kampen mod corona, hvis man forstod reglerne. Hvis der bare var en målstreg, så ville jeg følge med, som om det var verdens længste landskamp, slutter komikeren af.