'Toppen af poppen'-stjernens barske ungdom: Tog stoffer og fik bank

Ungdommen var ikke nem for sangerinden.

Af Helle Bill Madsen - 15. september 2019 kl. 15:55

Det bliver en følelsesmæssig rutsjebanetur for jazzsangerinden Cæcilie Norby på søndag i ‘Toppen af poppen’, når hun bl.a. åbner op om sin barske ungdom efter folkeskolen.
– Jeg røg ind i et miljø, som alle forældre vil hade at se deres datter i. En aften i byen kom jeg til at sidde på skødet af den forkerte fyr. Vi blev kærester i et miljø, hvor der blev røget rigtig meget hash, og vi eksperimenterede med mange forskellige stoffer.
– Det var en meget heftig, udfordrende tid, hvor vi boede syv mennesker i en toværelses lejlighed på Islands Brygge. Vi havde ingen penge, vi gik på ”sjasen”, som var den tids kontakthjælp, og når pengene var brugt op, måtte vi stjæle mad og tøj, afslører Cæcilie Norby, 55.
LÆS OGSÅ: ‘Toppen af Poppen’-deltager: Det var angstprovokerende

Fik bank af kæresten

Kæresten, som kom fra en hård baggrund, bankede hende i to år.
– Min kæreste var meget voldelig, og det var dengang svært for en 16-årig at komme ud af. Det fortsatte indtil en dag, hvor jeg blev truet på livet og flygtede. Jeg løb ned ad gaden, min kæreste efter mig, og jeg sprang op på bagagebæreren på en cykel, som kom kørende. Jeg sagde til ham: ”Du kender mig ikke, men kør alt, hvad du kan!”.
– Jeg tog hjem til mine forældre, og den dag vidste jeg, at mit liv skulle tage en anden drejning. På det tidspunkt døde min bedste veninde og min kæreste begge af en overdosis, så da vores veje skiltes, gik det dem ikke særlig godt, fortæller Cæcilie, som sammen med Nina Forsberg havde kæmpe succes i 80’er-bandet One Two.
LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne scorer hovedrolle i ny DR-serie
Cæcilie skrev sangen ‘Zoe Ann’ om sit voldelige forhold, og det giver stof til eftertanke i ‘Toppen af poppen’.
– Teksten lyder: ”Du siger, at du er faldet ned ad trapper, at du er gået ind i et skab, og det skal bare sminkes væk, og så tager du en pille, så det ikke gør ondt. Jeg vil bare gøre dig opmærksom på, at det er noget værre lort”. Det ville jeg ønske, at der var nogen, som
havde gjort mig opmærksom på.
Du kan se hele afsnittet med Cæcilie Norby i aften klokken 20:00 på TV 2.
LÆS OGSÅ: Stor 80’er-stjerne med i ‘Vild med dans’