Tommy Fischers gode råd: Leg med maden

Tommy fra ‘Fem fede kokke’ ved, hvordan man får børnene med i køkkenet.

Af Helle Bill Madsen - 7. marts 2021 kl. 14:58

Det gode liv med alt for mange femretters middage ude i byen hos kokkekollegaer fik presset Tommy Fischers vægt op at ringe på 133,6 kg.

Derfor var fiskehandleren fra HAV i Torvehallerne i København og Helsingør Røgeri en oplagt kandidat til tv-programmet ‘Fem fede kokke’.

– Da jeg blev spurgt, tænkte jeg: ”Så fed er jeg da heller ikke!”. Man ser jo ikke sig selv på den måde. Men da jeg så mig selv i det første program, så krummede jeg tæer, fortæller Tommy, 41, der er i køkkenet med sin datter Molly på otte år i hjemmet i Helsingør.

LÆS OGSÅ: Sandra i chok over familiemedlem: Fortjener ikke at være i vores liv

Molly har valgt, at de skal lave blæksprutte sammen. En sund ret, som er en af børnenes yndlingsretter.

– Vi skal lave blæksprutte med tomater, peberfrugter, citron, ingefær, rødløg og lime. Og koriander, det er der ikke mange børn, der kan lide, siger Molly stolt og ordner rutineret grønsager med en superskarp kniv.

– Tag børnene med i køkkenet og start fra bunden med en hel fisk. Så får børnene lyst til det. En torsk er også en spændende fisk for børn at være med til at ordne, siger Tommy.

Otteårige Molly og lillebror, Charlie på seks år, vil hellere have kaviar og stenbiderrogn som eftermiddagssnack end slik og kager (Foto: Anthon Unger)

LÆS OGSÅ: Ærlige Sarah Grünewald om forholdet til Ben: Jeg skubber ham væk

Pludseligt indlagt

Lige før optagelserne til ‘Fem fede kokke’ sidste sommer fik Tommy, der også er uddannet dykkerinstruktør, en ordentlig forskrækkelse.

– Jeg havde ”et lille uheld”, hvor jeg havnede otte dage på hjerteafdelingen. Jeg var ude at dykke i Øresund på en hyggetur med nogle venner og fik det ildebefindende. Jeg blev hentet i ambulance, indlagt med galopperende højt blodtryk og fik masser af skældud af lægerne. Dykkerdragten var for stram, den maste min krop, som simpelthen sagde fra, afslører Tommy.

LÆS OGSÅ: Thomas Blachman åbner op: Det er en stor sorg

Udover mere sund mad har han nu fået smag for cykling på mountainbike med de andre kokke og træning hjemme på stuegulvet.

– Ikke engang turen på sygehuset ville alene have fået mig til at ændre livsstil, for vi mennesker har en tendens til at vælge den nemme løsning. Det er vores natur, konstaterer Tommy, som takker ‘Fem fede kokke’ for sit vægttab.

Tallet afslører han ikke, men han giver et praj i retning af snart 30 kg.

De fem flotte, men fede, fyre er fra venstre Claus Holm, Jesper Julian møller, Jesper Græm, Tommy Raabo Fischer og Magnus Sonne (Foto: Per Arnesen/TV 2)

LÆS OGSÅ: Prins Felix går i sin fars fodspor

Molly og Tommy serverer den grillstegte blæksprutte, og Tommys hustru, Therese, der har knivbutikken Foodgear, supplerer med blinis og stenbiderrogn. Ifølge kokken kommer det an på, hvad forældre tilbyder deres børn, i forhold til, om de kan lide fisk.

– Vi ser jo børnene have legekammerater med hjemme, som starter med at vrænge på næsen ad maden, men ender med at skovle ind, fordi de ser vores børn gøre det, siger Tommy.

– Jeg havde brug for sparket ved komme med i ‘Fem fede kokke’. I dag kigger jeg på en Mars-bar og tænker, at den koster 30 minutter på fuld smadder på min spinningcykel. Og så tager jeg et æble i stedet.

‘Fem fede kokke’ kan ses på TV 2 Fri tirsdage kl. 20.40 eller på TV 2 Play.

LÆS OGSÅ: Efter optagelserne: Sådan endte Mathias og Jonas’ dates