Tina Dickow: Sådan bliver mit sommerbryllup

Sangerinden Tina Dickow fortæller her om sit forestående bryllup med sin islandske kæreste og producer Helgi Jonsson.

Af Newspaq - 10. maj 2014 kl. 16:10

Det bliver helt vildt romantisk, siger sangerinden Tina Dickow om sit forestående bryllup med sin islandske kæreste og producer Helgi Jonsson.
De to musikalske sjælefrænder, der har dannet par professionelt siden 2008 og romantisk siden 2010, fandt omgivelserne for deres drømmebryllup på en køretur “ud i ingenting”.
– Vi er tre timers kørsel uden for Reykjavik, da der pludselig ligger det her fine, gamle hotel lige for foden af en gletsjer, fortæller Tina Dickow.
– Ved siden af hotellet ser vi denne her lille bitte vindblæste trækirke – sådan lige på kanten af klippen ud mod havet. Dengang snakkede vi om, at det måtte være helt surrealistisk at blive gift der, fortæller hun.
LÆS OGSÅ: Dansk hit-sangerinde skal giftes
Manden var på knæ
Et par år senere – i julen 2013 – gik Helgi Jonsson ned på knæ og friede til sin udkårne Tina Dickow.
I mellemtiden har parret fået børnene Emil på knap to år og Josefina på tre måneder. Til sommer får de lov at opleve deres forældre sige lovformeligt ja til hinanden i netop den trækirke på næsset.
– Det er sådan et sted, man godt kunne støde på på en amerikansk liste over “Most crazy wedding locations”. Så på den måde er de vant til at have bryllupper derude, hvilket faktisk gør det meget nemt for os at arrangere, fortæller den 37-årige kommende brud.
LÆS OGSÅ: Ibi og Makienok skal giftes
Tilhænger af traditioner
At vielsen skulle finde sted i en kirke, var der heller ikke meget diskussion om i den reykjavikske 70’er-villa, der de seneste tre år har udgjort familiens hjem. Og det til trods for, at Tina Dickow ikke er, hvad hun selv vil betegne som kristen.
– Men jeg er tilhænger af traditioner og af at skabe nogle smukke minder for min familie og mine børn. Jeg er lige pludselig blevet bevidst om, hvad det betyder at have den slags ting sammen, siger hun.
Ud over at brylluppet altså skal holdes på Island – hvor Helgi Jonsson er født – er der ikke planlagt nogle særlige islandske bryllupstraditioner.
– Alting er nok lidt mere simpelt på Island. Det er for eksempel også gommens far, der er forlover. Det bliver en stor dag, som vi alle sammen kommer til at snakke om resten af vores liv. Og min søn skal da i det pæne tøj og måske også have lov at smide et par ris, afslører hun.
Det planlagte sommerbryllup kommer i følge Tina Dickow selv til at ligge “et godt stykke tid” før udgivelsen af hendes næste album “Whispers”, der er på gaden i slutningen af august.
LÆS OGSÅ: Nu har Szhirley født
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.