Timm Vladimir efter 'Maddysten'-kritik: Det er bedre end 'Bagedysten'

Timm Vladimir svarer igen på kritikken af hans nyeste program ‘Maddysten’, der netop har kåret programmets vinderfamilie

Af Lykke Buhl - 4. maj 2019 kl. 20:55

I denne uge rullede finalen i ‘Maddysten’ over skærmen på DR1. Her blev det familien Gadtoft, der endte med at løbe med titlen som Danmarks bedste madfamilie.
Programmets ene dommer Timm Vladimir var med til at træffe den afgørende beslutningen, men allerede nu er hans tanker et lidt andet sted. Han er nemlig i fuld gang med at optage ‘Den store bagedyst’, som flere har kritiseret ‘Maddysten’ for at være en kopi af.
LÆS OGSÅ: ‘Maddysten’-familie tæt på at aflyse deltagelse: DR fløj deltager hjem
– DR har gået meget efter, at ‘Maddysten’ skulle være en slags ‘Bagedysten’, så det synes jeg ikke, man skal fraskrive sig, at man har tænkt. Selvfølgelig er der en masse, der er anderledes også, men jeg forstår fuldstændig, den kritik folk kommer med – om man så kan lide det eller ej, det er jo en smagssag, lyder Timms svar på kritikken.
– Jeg ville nok selv have taget nogle andre valg, bare for at distancere det lidt. Netop for at have undgået det der med ”jamen, det er jo bare Bagedysten”. Det synes jeg heller ikke, det bare er, men det er jo den bold, der ligger lige til højreskøjten, når man ser det, indrømmer tv-værten.
LÆS OGSÅ: Fie om forholdet til Frederik: Det er modbydeligt
Dog understreger Timm, at han står fuldstændig bag konceptet i ‘Maddysten’.
– Jeg har for lang tid siden godt ville have et ‘Bagedyst’-program bare med mad, fordi mad er min passion, så jeg synes, det er fedt, griner Timm.
LÆS OGSÅ: Tv-kokken fra ‘Maddysten’: Scoret med morgenmad

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Klæstrup-familien er under pres i en madkonkurrence

LÆS OGSÅ: ‘Love Island’-Ida dropper kæresten efter brystoperation

Hellere mad end kage

Selvom ‘Maddysten’ altså bevidst trækker på det bedste fra ‘Den store bagedyst’, så har det nye program ikke opnået en helt lige så prangende succes. Seertallene for ‘Maddysten’ har ifølge Gallup ligget omkring de 400.000 seere, mens den seneste sæson af ‘Den store bagedyst’ enkelte gange nåede helt op over en million seere. Det overrasker dog ikke Timm Vladimir.
– En stor succes ved ‘Bagedysten’ er, at børn synes, det er fedt at se på kager. Og så synes de voksne, det er mega fedt at se tv sammen med deres børn. Og der er ikke nogen tvivl om, at når du laver mad, så er børnene mindre interesseret i det. Så jeg har aldrig på noget tidspunkt troet, at en madkonkurrence ville gå op og ramme noget nær ‘Bagedysten’ i seertal, fortæller Timm.
LÆS OGSÅ: Chokeret ‘Bagedyst’-dommer sexafpresset
Men på trods af kritikken og de lavere seertal, så foretrækker Timm faktisk ‘Maddysten’ frem for ‘Bagedysten’.
– Mad er bare meget mere mig end kager. Mad er det, jeg beskæftiger mig med i hverdagen og virkelig interesserer mig for, så det at være med i et program, hvor folk laver mad, er jo på en eller anden måde federe. Og så er der også det fede, at jeg er dommer nu, og ikke ”bare” vært, begrunder Timm.
LÆS OGSÅ: ‘Maddysten’-Daks vilde Michelin-eventyr: Frygtede mors dom