Tilbage efter 12 år i Los Angeles: En stor beslutning

Mette Lisby og Jesper Bæhrenz skal vænne sig til det kolde klima i Danmark.

Af Kenth G. Madsen - 26. marts 2022 kl. 13:55

Forårskulden skaber rystelser i kroppene hos Mette Lisby og Jesper Bæhrenz, da HER&NU møder dem på Sankt Annæ Plads i København. Efter 12 år i det solbeskinnede Los Angeles med gennemsnitstemperaturer på knap 18 grader celcius flyttede parret fra årsskiftet tilbage til Danmark, og de har foreløbigt lejet sig ind i en lejlighed på Frederiksberg, men der er dog ikke kommet styr på sagerne endnu.

LÆS OGSÅ: CHOK: ‘X Factor’-dommer er blevet single

– Der ligger et containerskib med vores ting og roder rundt et sted ude på verdenshavene. Hvornår den ankommer til fastlandet, ved vi ikke, da der hersker kø-kaos i havnene for tiden, forklarer den 53-årige komiker, der har købt en flot frakke, så hun kan holde kulden i skak, mens gemalens tynde LA-outfit til gengæld ikke virker overbevisende.

Det flotte, hvide hus med pool i Los Angeles forlod Mette Lisby til fordel for et nyt liv i Danmark. (Anthon Unger)

– Lad os komme indenfor. Jeg har savnet en god dansk sildemad, siger den 56-årige radiovært, da han sætter sig til bords i den nærliggende frokostrestaurant, hvor parret er klar til klassisk smørrebrød med sild, tatar, fiskefilet, mørbradbøf og en skål med et flot glas øl.

LÆS OGSÅ: WOW: Så vildt bor Wozniacki

– Vi vil gerne tættere på familie og venner. Det var en stor beslutning, og vi har haft mange gode oplevelser i udlandet, men det handler også om at være så privilegeret, at man kan vælge, hvad man vil. Skulle vi tage ti år mere i Los Angeles eller vende hjem? Vi fandt ud af, at det sidste var det bedste, siger parret, der før flytningen til Californien boede fem år i London.

Jesper Bæhrenz og Mette Lisby har været par siden 2001. (Foto: Peter Hauerbach)

Travlhed forude

Sammen har de også idéudvikling, filmmanuskripter og tv-koncepter skrevet på visitkortet.

– Vi har boet på en bjergtop i Los Angeles med otte minutters kørsel til Hollywood Boulevard. Det har været skønt, men vi kan også udføre vores job i Danmark, og så en gang imellem rejse tilbage, fortæller parret, der nok kommer til at savne deres 400 kvm. store og lækre hus med havudsigt og swimmingpool.

LÆS OGSÅ: Lasse og Line tager endnu et skridt i forholdet

De har dannet par siden 2001, men aldrig fået børn.

– Vi overvejede kunstig befrugtning og adoption, men det endte med, vi droppede det, fordi det var så hårdt og ofte fuldt af skuffelser, når det ikke lykkes. Vi besluttede derfor, at vi hellere ville være verdens bedste onkel og tante, prioritere at gøre ting sammen, grine og opleve en masse, siger parret, der allerede har flere projekter under opsejling på de hjemlige breddegrader.

Jesper Bæhrenz skal til sommer rundt med radioprogrammet ‘Take Off’ på DR, mens Mette har gang i et nyt stand-upshow, der kommer til oktober.

LÆS OGSÅ: Tina Lund i vildrede: Hvorfor dropper de ‘Forsidefruer’?

– Showet hedder ‘Sex’, og skal spille nogle aftener og optages til tv. Det bliver rart at komme væk fra computerskærmen og ud og grine sammen med nogle mennesker, siger hun, der har arbejdet på showet i tre år.

– Og jeg har masser af ting på hjertet, lover hun.

Mette Lisby kan efter hjemkomsten til Danmark få set mere til sin far, Bjarne Lisby, og resten af familien. (Foto: Michael Stub)