Tidligere 'Nybyggerne'-par: Det ville vi have gjort anderledes

Der var to essentielle ting, som Christine og Mikkel gerne ville have gjort anderledes under ‘Nybyggerne’.

Af Emilie Holm Egebro - 25. februar 2018 kl. 10:55

Netop nu er fjerde sæson af TV 2-succesen ‘Nybyggerne’ i fuld sving. Christine Delmar og Mikkel Ibsen, der sidste år var deltagere i programmet, ser i år med fra sidelinjen, når grøn, blå, gul og rød lejlighed giver den gas, og mindes tiden, hvor de selv var i sving.
Når Christine tænker tilbage på oplevelsen, er der to helt centrale ting, som hun gerne ville have gjort anderledes med indretningen, da hun og Mikkel byggede blåt hus i programmet.
– Det er vist på tide at dele mine tanker bag indretningen af sidste års programmer. Jeg er flere gange blevet spurgt i interviews, om hvad vi ville have gjort anderledes. Sågar mener jeg, at ejendomsudviklingsfirmaet 2E Bolig lavede nogle film med os deltagere, hvor vi konsulterede en byggerådgiver omkring vores tanker. Sagen var nemlig den, at fordi vi kun måtte bygge ét rum af gangen på få dage, var der nogle konstruktioner, som ikke kunne nå ændres på. Typehuset var nemlig bygget til standardløsninger, fortæller Christine på sin blog og fortsætter:
– En del af programmets præmis var også, at det hele skulle kunne lade sig gøre for 300.000 kroner, hvilket yderligere satte begrænsninger. Jeg tror heller ikke, at redaktionen eller sponsoren af husene var så begejstrede for, at der blev lavet for mange ændringer i konstruktionen, da “taber”-husene jo skulle laves tilbage til standard huse og sælges igen. Vi endte derfor med to rum, hvor vi havde radikalt andre ønsker og idéer til rummene.
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-Christine har fået nyt job: Et liv som Carrie Bradshaw
SAY WHAT? ‘Paradise’-værts kæreste er med i ‘Nybyggerne’

Ville flytte væggen

Christine og Mikkel ville gøre have ændret på badeværelset på 1. sal samt deres køkken/alrum. Sådan blev det dog ikke.
– Det standardiserede badeværelse var fem kvadratmeter, og der var altså ikke plads til, at vi kunne få vores badekar ind. Derfor var idéen at udvide rummet ved at inddrage noget af det, der senere blev vores walk-in-closet. At flytte væggen er egentlig ikke en særlig bekostelig eller tidskrævende affære, men da vi ikke måtte flytte på installationerne i rummet, var det ikke muligt at udnytte den ekstraplads til toilet, håndvask, brus eller badekar. Det eneste, vi ville få ud af den udvidelsen, var opbevaringsplads. Derfor gik idéen lidt af tanken, og vi lavede i stedet “nødløsningen” med wellness på stueetagen, fortæller Christine.
– Et andet rum, som vi gerne ville have udnyttet anderledes, var køkken/alrummet i stueetagen. Her var idéen at lave køkken med separat køkken-ø i den anden ende af huset. Her ville der være et godt flow ud til terrassen fra både køkken-og spiseafdelingen, fortsætter hun.
Mikkel og Christine vandt ikke ‘Nybyggerne’ og er nu igang med at bygge deres egen hus i Gl. Hasseris nær Aalborg. Her har parret derfor planer om at lave nogle af de løsninger, som de ikke kunne få lov til under programmet.
LÆS OGSÅ: Drømmen brast med Amalie: Peter Birch afslører ny flamme
LÆS OGSÅ: Charlotte og Fredrik: Badeværelset var det værste i ‘Nybyggerne’
AFSLØRING: Storbarmet paradiso klar til ‘Divaer i junglen’