Thomas Bo Larsens svære rolle: Jeg måtte grave dybt i mig selv - Her & Nu

Thomas Bo Larsens svære rolle: Jeg måtte grave dybt i mig selv

Datteren Sally betyder meget for skuespilleren. Hun er hans inspirationskilde, når han skal sætte sig ind i svære roller, og så hjælper hun ham desuden også med at læse manuskripterne.

Af Helle Bill Madsen - 16. maj 2020 kl. 13:58

Vejret er helt perfekt til en tur på Langelinie på motorcykel, og Thomas Bo Larsen smiler da også over hele femøren, da han tager styrthjelmen af og sætter sin ‘kværn’ på støttefod.

Den flotte Indian Scout er pudset, så den skinner som katteskidt i måneskin, og Thomas er i sit es.
Lige nu er han aktuel i anden sæson af Viasat-serien ‘Advokaten’ som narkobagmanden Thomas Waldman, og det var faktisk lidt af en overraskelse for ham.
LÆS OGSÅ: Bro testet positiv for corona: Nu udgiver han en sang om sygdommen
– Jeg blev jo skudt i første sæson, og så tænkte jeg: “Snip, snap, snude, så er den historie ude”, men så blev jeg sgu’ livet op igen, siger Thomas Bo Larsen, 56, grinende og tager solbrillerne af.
– Thomas Waldman er en ret udfordrende rolle. Første sæson var meget præget af magt, begær, og af at han skulle holde styr på sit narkokartel. Men det skifter meget her i anden sæson, hvor hans datter er blevet slået ihjel, og han selv er fysisk ilde tilredt, kan man vist roligt sige. Han har fået fire skud gennem kroppen. Så han er præget af en kæmpe sorg, som han ikke giver udtryk for, og han er drevet af hævn og paranoia.
LÆS OGSÅ: TV 2 beskyldt for dyremishandling i ‘Først til verdens ende’: Her er deres modsvar

Svær sorg

Thomas Bo Larsen har tidligere spillet ‘bad guy’ i flere film, men Thomas Waldman krævede noget særligt.
– Jeg har tilbragt min ungdom i Værebroparken i Bagsværd, så jeg kender de drenge der som Thomas Waldman og hans typer. Men her i anden sæson måtte jeg grave lidt dybere i mig selv og finde en ret sårbar side og så en mørk side for at vise den sorg, han har over sin datters død. Det er svært at sætte sig ind i, men jeg forestillede mig, at det var min egen datter. Han skjuler sin sorg i hævn, og han tror jo, at når han får hævnet sin datter, så er alt i orden. Men det tvivler jeg nu meget på, at det ville være, konstaterer Thomas, der selv har datteren Sally på 27 år, som han har et meget tæt forhold til.

Thomas Bo Larsen med datteren Sally (Foto: Michael Stub)


LÆS OGSÅ: Mettes store forskrækkelse: Hastede på hospitalet
Sally har, ligesom med alle de andre roller, Thomas har spillet, hjulpet ham med at læse manuskriptet. Thomas er ordblind, og det kræver lidt ekstra, når en rolle skal indstuderes. Men Sally, der læser på CBS, har også haft fingrene i Thomas Waldman.
– Ja, vi læser stadig sammen. Altså, jeg er blevet lidt bedre til at læse selv, men når jeg har noget stort, så kan jeg altid ringe til hende. Og så får hun altid lidt ekstra lommepenge, siger Thomas grinende med faderlig stolthed.
LÆS OGSÅ: Brostrøms hjerte knust: Mistede kæresten

Mere motorcykel

Motorcyklen er hans helt store passion, når han ikke er optaget af en rolle, og desværre er der alt for få roller, hvor den passer ind.
– Jeg har forsøgt at få sneget en motorcykel ind i flere roller, men det har ikke virket. Jeg prøvede det bl.a. i ‘Bedrag’, hvor min figur, politibetjenten Mads Justesen, havde en motorcykel stående ude i baghaven, som jeg syntes, at han skulle køre på, men det gik ikke, siger Thomas grinende.
LÆS OGSÅ: Reality-stjerne er blevet mor: Det var en lynfødsel
Solskin og forår kalder for tiden på ture ud ad landevejene, og Thomas nyder det.
– Jeg kører rigtig meget på den lige nu, hvor vejret er så dejligt. Jeg var en tur i Østrig på den sidste sommer, men lige nu er det jo svært at komme ud af landet. Men den danske natur og de små landeveje er jo heller ikke at fornægte, siger han og tilføjer, at han finder det decideret kedeligt at køre i bil.
– Bare at sidde inde i sådan en kasse. Man oplever en masse dufte og udvikler en masse endorfiner og dopaminer (signalstoffer i hjernen, når vi føler og mærker lykke og belønninger, red.), når man kører på motorcykel. Det er jo videnskabeligt bevist, at det nedsætter stress. Det har jeg været vild med, lige siden jeg fik knallert som 16-årig.
Thomas sætter sig op på motorcyklen, sparker den i gang og forsvinder hen af Langelinjekajen i luntende tempo. Smilet fornemmes selv med ryggen til.
LÆS OGSÅ: Populært TV 2-program caster lige nu til sæson 2