Thomas Blachman kommer med årets overraskelse

Af Caroline Grønne Wigdal - 19. december 2021 kl. 18:55

Auditions, ‘6 Chair Challenge’ og bootcamps er færdigoptaget, og Thomas Blachman ved nu, hvilke deltagere han skal have med sig, når det i 2022 går løs med liveshows.

I den nye sæson er der for første gang i dansk ‘X Factor’-historie ændret på hele formatet. For første gang repræsenterer dommerne nu både de unge solister, solister over 23 samt grupperne.

Artiklen fortsættes under videoen, hvor dommerne får ændringerne at vide i ‘X Factor’…

– Det er det ultimative udgangspunkt for et perfekt forløb, at vi har det samme. Hvad vil du gøre med en ung, en ældre og gruppen? Der er ikke nogen underdog, der er ikke nogen, der står og græder i kulissen. Det er en idé, der er opstået indefra. Det er ikke et eller andet overfladisk. Idéen fungerer fra første sekund, fordi den er oplevet som en nødvendighed inde i systemet. Og det så jeg selvfølgelig for ti år siden, men nu er der så andre, der rykker på det, siger Thomas Blachman om ændringerne i programmet.

LÆS OGSÅ: BREAKING: ‘X Factor’ vender tilbage med KÆMPE ændringer

Dommerne fik til opgave, at de selv skulle fordele de deltagere, der skulle med fra auditions og videre til ‘6 Chair Challenge’, imellem sig. For Blachman var det meget let at blive enig med Martin, da de to har meget forskellig smag. Til gengæld oplevede han, at han kæmpede Kwamie Liv om de samme deltagere.

Men nu er deltagerne fordelt, og Blachman er tilfreds med den unge, solisten over 23 samt den gruppe, som han nu skal til at arbejde videre med og gøre klar til liveshows.

– Jeg synes både, jeg har årets overraskelse og årets vinder, siger den erfarne ‘X Factor’-dommer.

LÆS OGSÅ: Blachman om dommer-ændring i ‘X Factor’: Genialt!

Han er allerede stolt af den kommende sæson.

– I år er et jubilæumsår. Det er 15 år siden, det blev vist første gang, man skal være 15 år for at være med i programmet. De er blevet født, de har hørt min stemme, mens de har ligget i livmoderen, og nu er de kommet ud for at sige goddag, og de kommer, og de kan noget virkelig særligt alle sammen, slår Thomas Blachman fast.

‘X Factor’ sæson 15 får premiere den 1. januar 2022 på TV 2 og TV 2 PLAY. 

Læs mere om