Thomas Blachman åbner op: Det er en stor sorg

Blachman har meget på hjerte, når det kommer til syvmandsgruppen ‘The Kubrix’.

Af Caroline Grønne Wigdal - 2. marts 2021 kl. 15:55

Der var en del unge mennesker på scenen, da gruppen ‘The Kubrix’ fredag aften optrådte med ‘Hallucinogenics’ i det første liveshow i ‘X Factor’.

Faktisk var der historisk mange på scenen, når det gælder en gruppes optræden, for med syv sangere er  ‘The Kubrix’ den største gennem tiden med ‘X Factor’ i Danmark.

LÆS OGSÅ: Tidligere ‘Vild med dans’-vært syg af kræft

Sammensætningen af gruppen er selvfølgelig nøje gennemtænkt fra 57-årige Blachmans side.

– Folk, de unge mennesker, kan ikke engang tage på efterskole i dag. Altså det er jo en stor sorg. Det synes jeg faktisk. Det er i hvert fald ikke nogen forkælet ungdom, vi har længere, for den virkelighed de lever i, den er sgu ikke særlig forkælet, fortæller dommeren til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Amalie: Der skulle jo ikke være et barn igen allerede

Det har virkelig ramt ham, hvor meget corona er gået ud over de unge, og hvor store konsekvenser pandemien har haft i nu et helt år for det danske ungdomsliv.

– De sidder på deres værelser med hjemmeskoling, og jeg ved ikke hvad – det er deprimerende. Så her kan man skabe et sted, der minder om et sted med unge mennesker, der er sammen med andre unge mennesker. Dér hvor de hører til. Det er en skøn energi og et skønt budskab. Det er helt klart derfor, jeg har sammensat gruppen.

LÆS OGSÅ: Deltager ønskede anden dommer: Har en speciel kærlighed for Blachman

‘The Kubrix’ består af  22-årige Camilla Riedmann Harlund, Clara Ovesen, 20, Emmely Søgaard Hansen, 18, Jerald Baldemor, 19, Rebecca Givskov, 15, Louise Westergaard, 16, og 18-årige Filipa Arenfeldt.

– Det er jo fællesskabet. Det er jo fællesskabet der udeblev. Det kommer det her program på en eller anden måde til at symbolisere, siger Thomas Blachman.

Den store gruppe høstede stor ros hos både Martin Jensen og Oh Land, efter de havde været på den store ‘X Factor’ scene fredag aften. Om seerne tager lige så godt imod dem, vil andet liveshow vise, når første solist eller gruppe sendes ud af konkurrencen.

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Her er live artisterne i ‘X Factor’

Læs mere om