Taknemmelig Christian Degn: Hjerteoperation reddede min far

‘Hjertegalla’ betyder noget helt særligt for Christian Degn.

Af Helle Bill Madsen - 13. marts 2021 kl. 19:58

Når TV 2 Charlies Hjertegalla lørdag ruller over skærmen, er det med Michéle Bellaiche og Christian Degn som værter. I år betyder Hjertegallaen noget helt særligt for Christian, for Hjerteforeningens arbejde har nemlig reddet Christians fars liv.

– Sidste år blev min far faktisk hentet med ambulance to gange og indlagt. Han havde gået og beklaget sig lidt over, at han blev forpustet, når vi gik op ad bakker. En dag blev han virkeligt stakåndet og fik trykken for brystet. Min mor, Ragnhild, som er uddannet sygeplejerske, tænkte: ”Det der går altså virkeligt ikke, det er alle mulige tegn på noget skidt”. Hun fik ringet efter en ambulance, som rykkede ud med et helt sygehus. De fik tjekket ham igennem og tog ham med, fortæller Christian Degn, 41, om dagen, hvor han ikke selv var til stede.

Takket være mor Ragnhilds snarrådige indsats med at få Jens Degn på hospitalet kan Christian fejre fødselsdag med begge sine forældre (Foto: Privat)

LÆS OGSÅ: Helt nyt look: Kan du kende Jackie Navarro?

Vigtigt arbejde

Christians far, Jens Degn, lærte hele Danmark at kende i programserien ‘Alt det min far ikke har lært mig’, hvor Christian tog med faren rundt for ”at få noget røv i bukserne” og lære nogle solide håndværk.

– Grunden til at Hjerteforeningen arbejde er så vigtigt i forhold til min far er, at det var dem, som satte gang i forskningen i ballonudvidelser i 1980’erne. I dag får folk sat en stent ind i hjertet (En stent er et lille metal gitter-rør, som skal forhindre, at den udvidede pulsåre hurtigt forsnævres igen, red.), og det var Hjerteforeningen, som finansierede forskningen i det. Indtil da var forkalkning af årerne Danmarks største dræber, i dag er kræft en lille smule foran, forklarer Christian, som også har store roser til mor Ragnhild for at reagere prompte.

LÆS OGSÅ: Ærlige Oh Land: Det mener jeg om Martin Jensen

Farlige forkalkninger

– Det var jo heldigt, at min mor var kvik, og at der findes alt det udstyr, som gør, at de i dag kan finde de forkalkninger i årene og kunne lave operationen på min far. Det viste sig at være forkalkninger i kranspulsåren ved hjertet på min far, og så ved man jo godt, at det er alvorligt. Det var jo klart, at han havde haft det dårligt. Han fik sat to stenter ind, siger Christian Degn, som med virkeligheden meget tæt på har en klar opfordring til at støtte Hjertesagen.

For andet år i træk er Christian Degn og Michéle Bellaiche værter for TV 2 Charlies ‘Hjertegalla 2021’ lørdag den 13. marts klokken 21.00 (Foto: Mikkel Hvilshøj/TV 2)

LÆS OGSÅ: Amalies vilde vægttab: Sådan tabte jeg mig

– Vi skylder en kæmpe tak til alle dem, der gennem årene har støttet Hjerteforeningen, så de har kunnet forske og finde løsninger, så nu er det vores tur til at samle ind til Hjerteforeningen, så de hel etiden kan finde frem til nye ting, som vi får behov for fremover.

Det er 10. gang, at TV 2 Charlie og Hjerteforeningen samler ind til hjertesagen i et show, der blandt andet er fyldt med musikalske indslag. Lasse Rimmer, der fortæller om hjerteforskningens spændende historie og tv-kokken Claus Holm, som laver mad til Britt Bendixen og Birthe Kjær.

LÆS OGSÅ: Jonas afslører: Er blevet kærester med en af de andre piger

Læs mere om