Sygdom tvinger 'De unge mødre'-Katherina til at droppe studie - Her & Nu

Sygdom tvinger 'De unge mødre'-Katherina til at droppe studie

Katherina Søborg havde sine planer klar, men nu er hun blevet fældet af sygdom og må sadle om.

Af Louise Vilsbøl - 25. februar 2019 kl. 09:00

For to år siden vendte Katherina Søborg fra ‘De unge mødre’ tilbage på skolebænken, og selvom det var mange år siden, hun sidst havde gået i skole, så gik det over al forventning. Katherina bestod alle sine eksamener, og på opfordring fra sin studievejleder skulle hun begynde på EUX i januar.
SE DEM HER: Højgravid ‘De unge mødre’-deltager fik taget nøgenbilleder
– Så tog livet en drejning, for jeg blev syg. Ikke roskildesyge, men mine mandler blev større end tidligere, og det skabte problemer med at trække vejret og andre knap så lækre ting. En tur på Aalborg sygehus gjorde det klart – Jeg skulle opereres, skriver Katherina på sin og Peters blog og fortsætter:
– Til trods for generne med vejrtrækningen og så videre, så var jeg i tvivl om, hvorvidt operationen var det rigtige valg. Mest af alt fordi min næste mulighed for at starte op igen (på EUX, red.) er januar 2020. Faktisk var jeg så meget i tvivl, at selv da jeg lå på operationsbordet med masken på, og lægen sprøjtede sovemiddel i mit drop, der nåede jeg stadig at tænke: “Så er det nu. Hvis du skal stikke af, så er det sidste chance! Og bum. Så var jeg væk.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-forældrepar beskyldt for socialt bedrageri: Nu svarer de igen
LÆS OGSÅ: Gravid ung mor frygter at miste babyen: Jeg har det ad helvedes til

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor man kan se Peter og Katherina blive gift.


LÆS OGSÅ: Peter og Katherina: Så meget har vores liv ændret sig efter skilsmissen

Intet kunne have forberedt mig på smerterne

Det viste sig dog, at Katherina havde undervurderet indgrebet, som endte med at være en noget mere voldsom omgang, end hun havde regnet med, og hun er derfor blevet nødt til at droppe sine planer om at begynde på EUX.
– Indgrebet “at få fjernet mandler” lyder næsten nuttet, men det her indgreb ikke. Jeg sværger. Jeg vil hellere en tur på fødegangen. Jeg endte på en cocktail med forskelligt kraftigt smertestillende for at kunne holde ud at være i live. Intet kunne have forberedt mig på, hvor smertefuldt det ville være, skriver Katherina på bloggen og fortsætter:
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Peter efter skilsmissen: Her er konsekvensen
– Foruden smerterne, så skulle/skal jeg lære at sluge rigtigt. Ja, jeg ved godt hvordan det lyder. Men det er sgu rigtigt nok. Når jeg sluger forkert, så vælter det ud af min næse. Yummi. However, så er der lavet en del om på mine planer. Det skal jeg nok vende tilbage til en anden dag. Jeg er optimistisk og har ikke mistet min sans for humor.
LÆS OGSÅ: Ung mor endt i kørestol efter vildt vægttab: Jeg kunne ikke huske min mand