Suzannes store sorg: Jeg ser ikke mine børnebørn

Mange danske mænd bliver uretmæssigt kategoriseret som uduelige fædre, mener Suzanne Bjerrehuus.

Af Kenth G. Madsen - 30. maj 2021 kl. 19:58

For nylig fortalte Oliver Bjerrehuus, 45, i podcasten ‘Behind the scene – kærlighed og fordomme’, at han ikke ser sine tre yngste børn, som han har med ‘Forsidefruen’ Gunnvør Virgarsdottir. Men også hans mor, 73-årige Suzanne Bjerrehuus, børnenes farmor, må undvære de tre guldklumper.

– Jeg ser ikke mine børnebørn, skriver hun i en kort kommentar til HER&NU efterfulgt af en grædende emoji.

LÆS OGSÅ: WHAT! Fyrer Katerina Pitzner sin datter?

Suzanne Bjerrehuus og sønnen Oliver Bjerrehuus har et nært forhold (Foto: Henrik R. Petersen)

Hverken hun eller Oliver ønsker at uddybe, hvad der ligger til grund for situationen, men på Facebook har Suzanne Bjerrehuus delt en historie fra BT om en far fra Jels, der mistede samværet med sine to små piger.

– Det er så ulykkeligt med alle de mænd, som det brutale danske overvågningssystem bare smider på møddingen som uduelige fædre. Hvordan er Danmark havnet der, spørger hun og kommer selv med et bud på et svar:

– Fordi mødrenes normer for familieliv er opgraderet til det eneste rigtige. Ingen forståelse for, at vi ikke alle er lavet på samme fabrik. Mødre, som gør små bagateller, fejl og mangler til dramalignende pinlige situationer, som fædrene ikke kan genkende. Beskyldninger, som man ikke kan gardere sig mod, fordi de bliver værre og værre. ”Uglet hår”, ”de kom i skole med snavset tøj på”, kritik af fars venner, og hvem der har været på besøg, ting der skulle være sagt, så børnene hørte det, fortsætter hun i opslaget, som ikke går på hendes søns konkrete sag, men er en generel betragtning.

LÆS OGSÅ: Bendtner om forlist forhold: Savner det ikke

– Børn har brug for nære relationer, at kende familieværdierne, familiens historie, at vide hvor de kommer fra, beholde kontakten til bonus-søskende, og ikke kun på morens side. Begivenheder på fars side, der synes naturlige at deltage i, nægter moren konsekvent børnene at deltage i. Stigs historie dokumenterer, hvordan en mors chikane kan få en far til at bryde sammen, udtrykker Suzanne Bjerrehuus om en sørgelig situation, som mange er havnet i.

LÆS OGSå: Drama i Kardashian-lejren: Utro igen igen

LÆS OGSÅ: UH! Geggo og Cengiz giver ny status på huskøbet