Susanne Lana nyder at være alene: Færdig med mænd

Efter et turbulent liv med misbrugere og voldelige mænd har Susanne Lana endelig fundet ro i Allingåbro på Djursland.

Af Nikolaj Vraa - 11. april 2021 kl. 19:58

Dansktopstjernen, der netop er fyldt 75 år, har de sidste par år boet på Djursland sammen med hunden Felix som eneste selskab.

– Han er den eneste mand i mit liv. Og jeg skal heller ikke have nogen mand. Jeg har haft nok dumme mænd. Felix er den bedste mand, jeg har haft, slår hun fast om den dansk-svenske gårdhund på ni år.

– Jeg har ikke været i et forhold siden 2014. Jeg orkede ikke mere. Nu var det nok. Jeg bor alene i en skøn lejlighed med en lille gårdhave og garage. Huslejen passer lige med min folkepension. Jeg aldrig haft det så godt.

LÆS OGSÅ: Går til psykolog efter ‘Luksusfælden’

– Felix er sjov, fræk og møgforkælet. Havde jeg ikke haft ham her i coronatiden, havde det været træls at komme igennem. Vi hygger os og går fire lange ture om dagen (Foto: Niels Henrik Dam)

Ramt af Alzheimers

Efter en lang periode med glemsomhed fik Susanne Lana sidste år den frygtede diagnose Alzheimers sygdom.

– Ved en scanning opdagede de, at jeg har begyndende Alzheimers, men det bliver holdt nede med medicin. Bortset fra at jeg er lidt glemsom, så føler jeg ikke, at jeg fejler noget. Jeg er altså ikke dement endnu, slår hun fast overfor HER&NU.

Lana tager dog sygdommen alvorligt og er gået i gang med at planlægge sin afsked som optrædende. – Nu gennemfører jeg de jobs der har været udskudt på grund af coronoaen og så bliver der i efteråret holdt en stor afskedskoncert. Om der bliver mere efter det ved jeg ikke, nu må vi se. Jeg ville jo helst bare optræde til jeg dør.

– Jeg har ikke optrådt i over et år, og jeg savner det, lyder det fra Susanne, der i år har 50-års jubilæum med ‘Hvis tårer var guld’.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Jannis barnebarn endelig døbt

Fødselsdagen blev fejret med nære venner, og til sommer håber hun at holde en stor fest. Familie har hun ikke noget af.

– Mine forældre og min lillebror er døde. Så der er kun mig. Jeg har nogle få, men gode venner. Der er et ægtepar, som jeg har lært at kende, der har hjulpet mig med en budgetkonto, en forbrugskonto og en opsparing. Det har jeg aldrig haft før. Jeg har været vant til at bruge pengene, når jeg havde dem. Det har virkelig hjulpet mig utrolig meget i den her tid, hvor jeg bare har min folkepension. Jeg kan ikke forstå, at pensionister kan få pengene til at slå til. Jeg er så heldig, at jeg kan tjene nogen på at optræde, for der er ikke meget tilbage, når man bare er pensionist.

LÆS OGSÅ: Afslører familieforøgelse

Susanne er faldet godt til i Allingåbro, hvor hun har en lejlighed i et hus. – Jeg flytter aldrig herfra. Jeg skal bæres ud til en et-værelses med låg, griner hun (Foto: Niels Henrik Dam)

Drømmer om Mallorca

Susanne Lana kan bedst lide at være i nuet og har ikke de store planer eller ønsker for fremtiden.

– Jeg vil gerne til Mallorca. Der har jeg ikke været i mange år. Det kunne være spændende at se, hvordan der ser ud nu. Jeg har ikke de store behov. Hvis jeg kan betale mine regninger og rejse en gang om året, så er jeg glad. Jeg har aldrig været så krævende. Det har jeg lært af min mor. Hun voksede op i trange kår. Det var det også, da vi var børn, så jeg er ikke forvænt med noget som helst, slår hun fast uden bitterhed.

LÆS OGSÅ: Linse afslører: Derfor oplever jeg ikke hate

Til gengæld nægter Susanne Lana at blive gammel.

– Jeg føler mig som en på 25 indeni. Jeg kan ikke forstå, jeg er 75. Men det er jeg åbenbart. Jeg tror bare ikke, man skal tænke så meget over det og lade være med at ligne en gammel kone. Jeg elsker farver og masser af sminke. Det ser man jo ikke hos så mange gamle damer. Jeg gider ikke se gammel ud med gråt hår og brunt tøj. Du milde himmel, sådan bliver jeg aldrig. Aldrig!

LÆS OGSÅ: Efter kæmpe drama: Sådan er venskabet nu

LÆS OGSÅ: UHH: Christopher afslører ny scoring

Læs mere om