Sunnva og Martin tager stor chance i ‘Nybyggerne’

Kan man indrette en entre, så den ligner et indendørs stenbrud? Det eksperimenterer Sunnva og Martin med i aftenens afsnit af ‘Nybyggerne’. 

Af Lotte Knudsen - 7. oktober 2020 kl. 12:06

Sunnva og Martin er begge opvokset i Thorshavn på Færøerne omgivet af hav og grønne fjelde. De elsker naturen, og derfor er det vigtigt for dem at inkludere den i deres indretning i ‘Nybyggerne’.

– Naturen er en del af os. Vi er begge opvokset med den omkring os, og den er i vores gener, fortæller Sunnva, da HER&NU besøger parret i deres lejlighed på Amager.

Lejligheden på Amager bærer også præg af parrets forkærlighed for natur. Overalt er der hjemmelavede træmøbler, grønne planter og lammeskind.

LÆS OGSÅ: Det så du ikke på TV: TV-vært fik nok

– Vi har altid godt kunne lide at inkludere naturmaterialer i vores bolig. Det får os til at føle os hjemme, fortæller Matin og fortæller, at de derfor har valgt samme stil i ‘Nybyggerne’.

I aftenens afsnit af ‘Nybyggerne’ prøver parret dog kræfter med et andet slags naturmateriale, end de plejer – nemlig ‘Grótbrot’. ‘Grótbrot’ er færøsk og betyder stenbrud og fås i form af sprængte stenstykker.

LÆS OGSÅ: Linse åbner op: Sådan går det med kærligheden

Stenstykkerne er normalt ikke beregnet til indendørsbrug, og derfor blev parret sat på prøve.

– Det var en stor udfordring at håndtere stenene. For det første vejer stenstykkerne rigtigt meget, og de varierer i form og tykkelse. Derudover er der ingen manual eller hjælp at hente på internettet, fortæller Martin til HER&NU

– Jeg tror, at vi er de første til at bruge stenene på den måde indenfor. Derfor var det nok også det modigste valg, vi tog i ‘Nybyggerne’, fortæller Sunnva.

LÆS OGSÅ: Sådan gik Stines møde med Niels’ forældre

Se resultatet af Sunnva og Martins eksperiment  i ‘Nybyggerne’  i aften kl. 20.00 på TV 2.