Store vægttab hos Mary og Marie: Prinsesser på skrump

De to prinsesser er svundet ind, mens de har været i Danmark.

Af Jan Körner - 16. september 2018 kl. 11:55

Da de kom til Danmark forud for ægteskabet med deres respektive prinser, var de normalvægtige kvinder med naturlige former. Men i dag har både prinsesse Marie og kronprinsesse Mary tabt sig gevaldigt, siden de første spæde skridt ind i den kongelige familie.
Som andre prinsesser rundt om i Europa har de to medlemmer af den kongelige familie været på skrump, så de altid er klar til at møde de mange fotografer, der følger deres gøren og laden, når de er på arbejde for monarkiet. Ifølge designer Jim Lyngvild er de to kongelige kvinders vægttab dog ikke noget, der bør give anledning til bekymring.
LÆS OGSÅ: Efter Henriks død: Margrethe får stor lønstigning
LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe for syg til job

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre dronning Margrethe fortælle om Kongehusets specielle forhold til Livgarden.

LÆS OGSÅ: Prins Nikolais kæreste flytter til Paris
LÆS OGSÅ: Prins Joachim om Nikolai: Jeg er pavestolt!

Mary har tabt sig betydeligt siden tiden i Australien. (Foto: Ritzau Scanpix)


– Jeg tror ikke, der er tale om sygdom med de to. De er bare meget opmærksomme på, hvad de spiser, og hvor meget de spiser, siger Lyngvild.
Han mener derfor ikke, at der er tale om den berygtede ”Prinsessesyge”, som opstår, når almindelige pludselig bliver kongelige, og hele verdens øjne hviler på dem.

Sådan så Mary ud, da hun stadig boede ”down under”. En atletisk kvinde med naturlige former. (Foto: Ritzau Scanpix)


– De er jo altid på. Hvis jeg blev fotograferet lige så ofte, ville jeg også være tynd. Der er jo ingen tvivl om, at de gerne vil stå skarpt, fortæller Lyngvild.
LÆS OGSÅ: Wauw! Christopher friede med tre ringe til Cecilie
LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe taber millioner

Ingen store afsavn

Han mener ikke, at der ligger kæmpe afsavn bag de to prinsessers slanke skikkelser.
– De træner bare. Men der er heller ingen tvivl om, at de passer på med kulhydraterne. Så gør ikke, som jeg gjorde i morges, da jeg spiste et the-birkes. Det kan man ikke, hvis man skal holde så slank en linje som de to smukke kvinder, siger han.
Han ser da heller ingen faresignaler i størrelsen af deres kroppe.
– Jeg synes, de er sunde og lækre at se på. De passer bare på, fordi de ved, der er så mange, der følger med i deres liv og færden. Og så er det jo klart, at man gør, hvad man kan for at være slank.

Marie har aldrig været tyk, men siden den første tid i Danmark, her i 2007, har hun tabt adskillige kilo. (Foto: Klavs Bo Christensen)

Det er ikke kun Marie og Mary, der holder sig skarpe. Også deres svigermor, Margrethe, og prinsesse Benedikte kan være med, når det gælder om at holde igen med bordets glæder.
Det mener Jim Lyngvild.
– Margrethe og Benedikte holder sig jo også virkelig godt for deres alder. Der er ingen af dem, der er for tykke. Og de to kender jo også alt til at være på hele tiden og på konstant at blive vurderet af andre mennesker, siger Jim Lyngvild.
SE BILLEDERNE: Joachim og Marie på besøg hos rekrut Nikolai
LÆS OGSÅ: Første sommer uden Henrik: Margrethes ensomme ferie

Victorias sejr

Skulle Mary og Marie få brug for at se, hvor galt det kan gå, når man er for optaget af, hvad omverdenen mener om en, kan de blot skæve til Sverige.
Her vakte det for snart 21 år siden bestyrtelse, da det stod klart, at kronprinsesse Victoria led af en seriøs spiseforstyrrelse, der kunne have fået alvorlige konsekvenser for den kommende dronning af Sverige.

En alt for tynd kronprinsesse ved en officiel middag i 1997, kort tid før det svenske hof meldte ud, at den dengang 20-årige Victoria led af den frygtede spiseforstyrrelse. (Foto: Ritzau Scanpix)


Den engang så naturlige kvinde var pludselig kun skind og ben, fordi hun blev stresset over den store opmærksomhed, der var omkring hende.
Hun flygtede senere til USA, hvor hun kom i kompetent behandling for sin lidelse. Og allerede året efter kunne svenskerne ånde lettet op, da Victoria atter fik sul på kroppen, og siden har hun sørget for at spise, så hun ikke knækker under det store pres, hun ind i mellem er under.
LÆS OGSÅ: Stort interview med grevinde Alexandra: Danmark er mit hjem
LÆS OGSÅ: Parterapeuter: Derfor har Alexandra ikke en ny mand
Senere fortalte hun om sin anoreksi i et større interview.

I dag er den 41-årige tronfølger gift med prins Daniel og mor til to: Estelle på seks og Oscar på to. (Foto: Ritzau Scanpix)


– Min sygdom skyldtes personlige problemer. Det var en stor indre konflikt. Men et eller andet sted er jeg glad for, at jeg fik sygdommen så tilpas tidligt, at jeg kunne komme gennem krisen. Når jeg hører om andre med spiseforstyrrelser, ved jeg fra mig selv, hvad de går igennem.
Hun fortalte også, at det er en lidelse, der aldrig helt forsvinder. Så den dag i dag skal hun hele tiden være opmærksom på, om hun er på vej ud af det gale spor.
– Bagsiden er, at man aldrig bliver helt tilfreds. Men det er ikke helt negativt, fordi det handler jo også om at udvikle sig og gøre sit bedste. Og det er det, som driver mig til at hjælpe Sverige, har Victoria sagt.
LÆS OGSÅ: Margrethe om sidste tid med Henrik: Vi var ikke meget sammen
LÆS OGSÅ: Dronningen efter tabet af Henrik: Jeg må leve med savnet

Kastede maden op

Prinsesse Diana var også blandt de kongelige kvinder, der blev ramt af spiseforstyrrelse, da hun blev medlem af det engelske monarki.
Hun fortalte senere, at det var prins Charles’ skyld, at hun udviklede bulimi.

(Foto: Ritzau Scanpix)


– Bulimien begyndte ugen efter, vi havde forlovet os. Min ægtemand holdt mig om livet og sagde: ”Du er blevet lidt rund her”. Og det triggede noget i mig, sagde Diana.
Hun var til sidst blot en skygge af sig selv.
– Jeg var desperat. Jeg husker, første gang jeg kastede op. Jeg var i ekstase, fordi jeg troede, det var frigørelse af stress, har hun sagt.
LÆS OGSÅ: Prins Joachim tager over efter far: Løfter arven
LÆS OGSÅ: Frederik og Mary på hemmelig ferie med børnene