'Den store vægtkamp'-Patrick: Sådan går det i dag

Det blev et farvel til 22-årige Patrick i aftenenes afsnit af ‘Den store vægtkamp’, og han har desværre ikke haft det helt nemt efter programmet.

Af Louise Andersen - 4. september 2017 kl. 19:59

Det blev desværre et farvel til 22-årige Patrick, der med en minimal forskel på 0,1% var den, der havde tabt sig mindst i ‘Den store vægtkamp’. Og det var da også netop, at forskellen var så lille, der var sværest at sluge i situationen.
– Det var meget blandede følelser. Det var skuffelse, men nok mest irritation. Vi snakkede om, at hvis jeg var gået på toilettet lige før programmet, så havde jeg vundet. Så det var egentligt mest det, der gik igennem hovedet på mig, fortæller Patrick til Realityportalen.dk.
LÆS OGSÅ: Kjeld vandt ‘Den store vægtkamp’: Det hjalp på min datters bulimi
Patrick var i programmet klar på at fortsætte sit vægttab, men han kæmper også mod diagnosen angst, der desværre ramte ham hårdt umiddelbart efter programmet.
– Jeg ramte desværre et hul efter, at jeg røg ud. Og jeg har været rimeligt langt nede og skrabe bunden – mest i hovedet faktisk. Og det har revet kost og træning lidt fra hinanden. Jeg gik fra ekstrem konkurrence til at forsøge at finde et nogenlunde normalt niveau med kosten, og det skift rev mig helt ud af balance, så jeg kunne ikke finde fodfæste igen, fortæller han og fortsætter:
– Så jeg røg helt tilbage og havde lidt forøgelse i vægt, og det er faktisk først nu, jeg er begyndt at komme ovenpå igen.
LÆS OGSÅ: ’Den store vægtkamp’-Carsten: Fejrede andenpladsen med en kæmpe brandert
Men nu er Patrick klar til at tage kampen op igen. Han vil bruge den inspiration, han fik fra diæthuset under programmet, og så har han fortsat kontakt til Rune, som han kan sparre med i forhold til træningen.
Hårdt at deltage med sin bedste ven 
Der er slet ingen tvivl om, at det er hårdt at lægge sin livsstil om, men det var faktisk ikke det hårdeste for Patrick.
– Det hårdeste var, at forholdet til min bedste ven, som jeg havde med som støtte, faktisk blev sat lidt på spidsen. Vi er begge to konkurrencemennesker, og vi går begge to meget op i det. Og det gjorde, at vi presse hinanden til det yderste i forhold til kost og træning og sådan nogle ting, og det skabte nogle gnidninger og gav lidt skænderier. Og på den måde kunne jeg godt mærke, at jeg blev presset psykisk i et niveau, jeg ikke var vant til, siger han.
LÆS OGSÅ: ‘Den store vægtkamp’-Katrine: Jeg kunne aldrig være med
Patricks støtteperson, som kaldes PT, har dog fortsat været en støtte – også efter programmet, så de to venners gnidninger har ikke påvirket venskabet på længere sigt.
– Han har været en stor støtte, men når jeg rammer et hul, som jeg har ramt nu her, så er det begrænset, hvad Patrick kan gøre. Men han gør sit bedste, og han er der så godt, han nu engang kan, men han ved godt, at når jeg er i disse perioder, så er det primært mig selv, der skal gøre noget, siger han.
LÆS OGSÅ: Wow! Så meget har Jesper tabt sig siden ‘Den store vægtkamp’
Patrick er taknemmelig for, at programmet har givet ham mulighed for at sparre med andre, der kæmper den samme kamp som ham, og han har fået mod på at være mere åben. Du kan høre meget mere om, hvordan det går med Patrick i dag på viafree.
LÆS OGSÅ: ‘Den store vægtkamp’-Jeanne: Svært at sige farvel
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser