'Den store bagedyst'-Sune: Sådan påvirker min diagnose mig

‘Bagedyst’-vinderen afslørede i finaleafsnittet, at han har en diagnose – nu løfter han sløret for, hvilken betydning det har for ham i hverdagen.

Af Emilie Holm Egebro - 10. november 2016 kl. 11:50

Onsdag aften var der finale i ‘Den store bagedyst’, og 33-årige Sune Demant løb med sejren. I programmet afslørede han, at han har diagnosen ADD (Attention Deficit Disorder red.), som dækker over at være flyvsk og ustruktureret.
For Sune betyder det, at han nemt bliver afledt. Han kunne eksempelvis let blive distraheret, da han læste på universitetet på grund af det store arbejdspres.
– Gik der en mand på gaden og fløjtede, ville jeg hurtigt komme til at tænke ‘fløjte’, så tænker man ‘sportskamp’, så tænker man ‘shorts’, og pludselig er man meget langt væk fra udgangspunktet. Og det tog lang tid at komme tilbage i tankegangen, fortæller Sune til BT og tilføjer, at det har hjulpet ham meget at få medicin for diagnosen.
LÆS OGSÅ: SUNE ER ‘ÅRETS AMATØRBAGER 2016’: Sådan er det at stå som vinder
LÆS OGSÅ: Bagedyst-Sune: Mit kærlighedsliv er tebolle-tør
Kreativ og sprudlende eller milimeter-struktureret
Sune fortæller til BT, at hans måde at leve på består af mange modsætninger, da han enten er meget kreativ og sprudlende eller milimeter-struktureret. Det er dog vigtigt for ham at slå fast, at diagnosen ikke er en undskyldning for de ting, som har kikset for ham i ‘Bagedysten’.
– Der har jeg det sådan, at jeg skal vurderes på lige fod med alle andre, når tingene går skidt. Jeg vil meget gerne slå et slag for, at ‘Bagedysten’ ikke kun er for meget pertentlige mennesker. Der kommer et tidspunkt i konkurrencen, hvor man bliver nødt til at have pertentlighed med, og for nogle mennesker, vil det være rigtig svært, forklarer han og tilføjer, at det var vigtigt for ham at bringe diagnosen op i programmet:
– Jeg kan godt blive træt af, der går mange lidt ‘skøre’ mennesker rundt, der kan meget mere, end de tror, hvis de bare forsøgte. Og det er derfor, jeg bringer det frem.
Sune er glad for, at han valgte at stille op i programmet, men indrømmer også, at det til tider har været udfordrende på grund af den, han er.
‘LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-deltager flyttede hjemmefra som 16-årig
LÆS OGSÅ: Jesper tabte ‘Bagedyst’-finalen: Jeg var mega skuffet
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.