Handlede forkert: Stor TV 2-profil stopper

Jens Gaardbo stopper på TV 2. Det sker som konsekvens af handlinger, han har begået for 20 år siden.

Af Caroline Grønne Wigdal - 11. december 2020 kl. 16:11

Jens Gaardbo har været været med helt fra begyndelse på TV 2, men nu sætter han snart et punktum for sin lange karriere som nyhedsvært.

Ved udgangen af 2020 fratræder han stillingen som fast vært på TV 2 NEWS. Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse. 

Fratrædelsen sker i forlængelse af, at der i efteråret er blevet lavet en intern undersøgelse af kulturen og sexisme på tv-stationen. Her er det kommet frem, at Jens Gaardbo har handlet forkert og udvist dårlig dømmekraft i perioden 2003 til 1997.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Stephanie afslører nye detaljer om frieriet

Det var en periode, hvor han var nyhedschef på TV 2.

Det er ikke kommet frem, hvad Jens Gaardbo præcist har gjort for cirka 20 år siden. Men han bekræfter selv, at han dengang handlede forkert og udviste dårlig dømmekræft.

LÆS OGSÅ: Stine og Niels træffer stor beslutning: Vi er sikre i vores valg

– Det var ikke i overensstemmelse med den værdighed, der bør være i jobbet som leder – eller i jobbet som et af stationens ansigter udadtil. Det tager jeg nu ansvaret for og konsekvensen af, siger Jens Gaardbo i pressemedelelsen.

Den 64-årige nyhedsvært har været på NEWS siden 2011. Før det var han nyhedsvært og nyhedschef på TV 2, hvor han havde sin første arbejdsdag i 1988.

Bølgen med sexisme i mediebranchen begyndte at rulle, da Sofie Linde i august til Zulu Comedy Galla fortalte helt åbent, at hun som 18-årig var blevet forsøgt presset til at give en “stor tv-kanon” på DR et blowjob. Han truede med, at han ellers ville ødelægge hendes karriere.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS! ‘Årgang 0’-stjerne skal giftes