Stor drøm er sat på standby hos ‘Årgang 0’-Christian

Christian Elhauge fra ‘Årgang 0’ skulle den 3. april være rejst til Kreta som guide, men nu spiller han i stedet online game med sine venner.

Af Rikke Lynge - 13. april 2020 kl. 20:55

Da Realityportalen besøgte Christian Elhauge fra ‘Årgang 0’ i starten af året, mødte vi en spændt ung mand, der glædede sig til sit livs eventyr. Om kun få måneder skulle Christian bruge sin guideuddannelse, og selvom han dengang ikke kendte sin guidedestination, så han frem til oplevelsen.
– Der er ingen prioriteringsliste, første gang man er afsted. Jeg er egentlig til dels ligeglad med, hvor jeg kommer til. Jeg vil bare gerne til et varmt land og få noget tan og arbejde og hygge mig med et godt crew, sagde Christian til Realityportalen dengang.

Christian Elhauge er ligesom mange andre ramt af corona-krisen, der har udskudt hans drøm som guide. (Foto: Niels Henrik Dam)


LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-familie er enig: Der er rart, at det er slut
Senere har Christian fået sin destinationen, og den 3. april skulle han til Kreta og være guide, men sådan gik det ikke. Coronakrisen har sat en stopper for Christians drøm.
– Der er meget kaos i rejsebranchen lige pt., og mit guidejob er blevet udskudt, indtil det er ovre, hvilket man jo ikke ved, hvornår sker, fortæller Christian i dag til Realityportalen.
LÆS OGSÅ: Afløser ‘Årgang 0’: Her er familierne i ‘Årgang 2020’
Christian var ellers rigtig glad for at have trukket Kreta som rejsemål, men han ved ikke, om han får lov at beholde den destination, når han på et tidspunkt kan rejse afsted som guide.
– Jeg ved faktisk ikke rigtig så meget endnu, det er meget svært at sige, hvad der kommer til at se.
LÆS OGSÅ: Heftigt opgør mellem Wafande og Jesper Vollmer: Du kommanderer med folk

Derfor vil Christian være guide

Christian tog guideuddannelsen i 2019, og siden har han glædet sig til at prøve det af i praksis, da der er stor læring i at være guide.

Christian Elhauge blev i 2019 uddannet guide. (Foto: Niels Henrik Dam)


– Formålet er at se verden og arbejde på samme tid. Plus man får nogle gode kompetencer. Hvis man for eksempel er genert, så forsvinder det ved at være guide, da man lærer at stå foran en stor forsamling, når man blandt andet skal holde velkomstmøde. Det er en god kompetence at have i mange sammenhæng. Man lærer også bare at snakke med mange forskellige mennesker, fortæller Christian og fortsætter:
– Det at være guide åbner også døre for andre muligheder. Man bliver langt mere udadvendt, fordi man er nødt til at skulle være på hele tiden. Man skal kunne stå foran mange mennesker, så man får mange kompetencer, som man kan bruge i livet.
LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-Mathilde på pause: Bekymret for farmor

Fordriver corona-tiden

Inden Christian skulle sende ud som guide, arbejdede han på en restaurant, men da restauranten også er lukket på grund af corona-situationen, så har han ikke de store muligheder for tiden, og det begynder at kunne mærkes.

Christian Elhauge bruger tiden hjemme på at spille online med sine venner. (Foto: Niels Henrik Dam)


– Det er ved at være lidt kedeligt, men jeg kan spille med mine venner online, siger Christian, der bare glæder sig til, at det hele har lagt sig, og han kan fortsætte sin drøm om at være guide.
LÆS OGSÅ: WOW: ‘Årgang 0’-familie bygger feriekoloni
LÆS OGSÅ: Lars og Ulla til verdens ende uden telefon