Stolt 25-års jubilar: Brian Nielsen ser tilbage på karrieren

Bokse-bamsen Brian Nielsen er forståeligt stolt af alt det, han har opnået i sin nu 25 år lange karriere.

Af Kenth G. Madsen - 17. januar 2021 kl. 13:53

I denne uge er det præcis 25 år siden at Brian Nielsen 12. januar 1996 vandt sin første VM-titel. Den i dag 55-årige tidligere professionelle bokser hev sejren hjem med en knockout-sejr i anden omgang over Tony La Rosa (USA). Herefter blev det til glorværdige 64 sejre ud af 67 kampe.

– Jeg har fået bronze ved VM, bronze ved OL og har været verdensmester 12 gange i forskellige forbund. Jeg har aldrig tabt en VM-kamp og er virkelig stolt af min karriere, siger Brian Nielsen på juleferie i Danmark til HER&NU.

LÆS OGSÅ: CHOK! ‘Landmand søger kærlighed’-par er gået fra hinanden

– Jeg har opnået, hvad jeg kunne og måske lidt mere. Jeg har aldrig været den store teknisk dygtige bokser, men har forsvaret mig godt, men også fået nogle på nødden, griner bokse-bamsen, der om nogen formåede at underholde boksepublikum, der tog ham til sig som folkets mand.

Efter ni års fravær i ringen møder Brian Nielsen i 2008 Evander Holyfield. Selvom det blev til et nederlag, gik han alligevel ti omgange mod bokselegenden (Foto: Martin Slottemo Lyngstad)

TAG QUIZZEN: Den store ‘Vild med dans’-quiz

Store boksekampe

Den flotte indsats blev i 2008 kronet med en plads blandt de største danske sportsfolk i Hall Of Fame.

Hvor de fleste boksere har to-tre kampe om året, så var Brian ikke en mand, der brød sig om at blive sat på pause. Siden sejren i 1996 boksede han hver måned i en årrække nye titelkampe arrangeret af boksepromotor Mogens Palle.

LÆS OGSÅ: Allan Nielsen fik lige højre af Bokse-Brian

– Jeg havde det bare bedst med at træne og se frem til kampe lige efter hinanden for at holde mig i gang.  Heldigvis havde jeg gode trænere til at bakke mig op og fik på den måde opbygget en god form, siger Brian Nielsen, hvis største kassesucceser var kampene mod Larry Holmes (1997), Mike Tyson (2001) og Evander Holyfield (2008). Den første indbragte Brian 2,5 mio. kroner, mens de to sidste hver især sendte seks millioner kroner ind på Brians bankkonto.

–  Jeg gik ti runder mod Holyfield, det var jeg stolt over, selvom jeg tabte. Mod Tyson får jeg fem skaller af ham, så jeg flækker i ansigtet, og så var det slut, husker Brian om nogle af sine få nederlag, som dog var indbringende økonomisk set.

I 2001 havde Brian Nielsen en kassekamp mod Mike Tyson i Parken (Foto: Bent K. Rasmussen/Ritzau Scanpix)

LÆS OGSÅ: Her er ‘Stjerne Boksning’-vinderne!

Familieliv og golf med kronprinsen

For Brian har det også generelt været indbringende at være succesfuld bokser.

– Jeg har tjent meget godt i karrieren og har investeret i byggegrunde og andre aktiviteter i Spanien. Jeg synes selv, jeg har formået at forvalte pengene godt, fortæller Brian Nielsen, der siden 2001 har haft adresse på den spanske solkyst ved Malaga sammen med kæresten Jeanette Buchard og deres tvillinger Mille og Cecilie på 12 år.

Brian med kæresten Jeanette Buchard og deres tvillinger Mille og Cecilie på den spanske solkyst (Foto: Michael Stub)

LÆS OGSÅ: Hemmeligt besøg: Kronprinsen på NATO-øvelse

Her driver de Brian Nielsen Golf & Events, hvor de tilbyder det danske golfpublikum forskellige pakkerejser. Brian Nielsen har også sønnen Steffen, 35, og datteren 26-årige Camilla fra et tidligere forhold.

En af Brians fans er kronprins Frederik. De mødtes flere gange gennem årene ved den afdøde dynekonge Lars Larsens golfturneringer i Himmerland Golfklub (Foto: Privat)

LÆS OGSÅ: Se Lebbe-Lone spille ‘Brygge’-golf