Stine Kronborg: Nu vil jeg gerne snart have lidt løn - Her & Nu

Stine Kronborg: Nu vil jeg gerne snart have lidt løn

Det er ingen hemmelighed, at Stine Kronborg har travlt i sin café, og jobansøgningerne er væltet ind. Men har Stine egentligt brug for hjælp?

Af Stine Kronborg - 15. august 2017 kl. 16:55

I sidste uge var mit stressniveau overdrevet højt. Lige fra da jeg vågnede, til jeg gik i seng. Og på grund af stressniveauet kunne jeg godt mærke, at jeg, når vi kom hjem fra arbejde, bare havde brug for mere at spise. Derudover har Leo lige fået én til tand, og han har derfor sagt liiiidt flere klynkelyde end normalt, og det hjalp heller ikke lige på stressfaktoren. Så ja, diæten røg sig lige en tur. Og søndag, da jeg holdt fri, blev det til en hel non-stop æde dag.
Jeg var simpelthen så udkørt, og på trods af, at jeg næsten ikke har noget usundt i huset, formåede jeg at æde alt, hvad jeg kunne finde. Havde heller ikke haft tid til at træne hele ugen, så jeg må erkende, at jeg i den grad har fejlet med min 12-ugers udfordring. Denne uge er heldigvis mere normal, og jeg er tilbage i træning igen, for det er ikke, fordi jeg ikke kan nå det. Sidste uge bød bare på lidt ekstra ting, jeg vurderede var vigtigere.
LÆS OGSÅ: Stine Kronborg knokler med træningen: Mor-kroppen driller
Noget andet, der til gengæld ikke har fejlet er mit café-projekt. Nøj, hvor har der været travlt, og jeg er bare glad og vildt lykkelig, når jeg er der. Jeg glæder mig til, at jeg skal på arbejde og lege med nye smoothies. Jeg sidder hver aften og arbejder på ting til caféen. Vi har også haft besøg af fødevarekontrollen, og det besøg gik super godt.
Og så har jeg endelig fået styr på en økologisk leverandør. Jeg føler mig virkelig voksen og afklaret med en masse ting – endda også med, at min diæt fejlede. For et par uger siden troede jeg, at jeg skulle på scenen til DM i september, men så åbnede denne café-mulighed sig, og det var en chance, jeg ikke kunne lade gå forbi mig. Så jeg må vente med DM til næste år, og det er nok også meget bedre.
Og så til noget andet. Det er væltet ind med jobansøgninger, og jeg tager det selvfølgelig som et kæmpe kompliment, for folk må jo enten mene, at jeg vil være en god chef og/eller, at jeg har fat i noget godt med at have en økologisk smoothie-café i Nakskov. Det var dog slet ikke i mine overvejelser at have ansatte, da jeg tog valget, men jeg har seriøst travlt med lang kø ud ad døren. Så jo, jeg kunne nok godt have brugt en til at hjælpe, så produktionen kunne fordobles, men der er simpelthen ikke plads til mere end én bag disken. Har forsøgt, hvis en ven lige har spurgt om de skulle tage opvasken eller hjælpe med noget, men vi render bare i vejen for hinanden, så det går ikke.
LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Hvem er faren?
Jeg må dog også ærligt indrømme, at jeg ikke helt gider alt besværet og udgifterne med at have ansatte. Der er andre forsikringer, der skal betales, ansættelseskontrakter og regler for ansatte, jeg skal sætte mig ind i, sørge for at oplære og uddanne i noget, jeg selv først lige er ved at lære selv. Og så er mine egne forretningssystemer slet ikke på plads endnu.
Jeg ved heller ikke, om jeg i det hele taget stoler på andre end mig selv, når det kommer til stykket (hmmm, gad vide, hvorfor jeg er alenemor? LOL). Synes sjældent, at der bliver ydet samme service fra ansatte, som hvis det var dem selv der ejede stedet, de er ansat. Og så kan der også være alt mulig bøvl med fagforeninger. Så nej tak, ellers tak, ikke de bekymringer endnu.
LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: UPS! Mine bryster faldt ud på scenen
Jeg synes også, at jeg selv godt kunne trænge til at få lidt løn. Jeg har nemlig ikke rigtig tjent noget af betydning i to år nu, og med et nyopstartet forretning skal man heller ikke regne med det foreløbigt på grund af alle de udgifter, der er forbundet med opstart, overtagelse og så videre. Jeg flyttede til USA fra Australien i juni 2015, hvor jeg ikke kunne tjene penge på grund af visa. Derefter brugte jeg seks måneder på at tage frem og tilbage mellem Danmark og USA, hvor der heller ikke lige var nogen indkomst.
Så blev jeg tvunget til at flytte tilbage til Nakskov i starten af 2016. Første halvdel af det år var jeg deprimeret over min fars død og over at sidde i Nakskov uden mine ejendele. Jeg følte, at hele min karriere og alle mine drømme blev revet væk fra mig. Anden halvdel var jeg træt og gravid. Så 2016 var ikke lige året, jeg havde overskud på kontoen. Og ja, 2017 har indtil videre heller ikke budt på mange arbejdstimer, fordi jeg jo er nybagt alene-mor. Så ved I hvad? Jeg tror lige, at jeg skal have styr på mig selv, inden jeg begynder at betale andre folk løn.
Men tak for det! Kom gerne ned og støt caféen, og når jeg får overskud, er der større chance for, at jeg vil ansætte hjælp. Men så bliver det nogen, der viser oprigtig interesse og kærlighed for stedet, ikke bare ord på et papir.
LÆS OGSÅ: Stine Kronborg indrømmer: Jeg drak alkohol hver dag
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.