Stine Kronborg klar til flere børn - Her & Nu

Stine Kronborg klar til flere børn

Stine Kronborg har det til tider hårdt som single-mor, men hun bryder reglerne – og kunne godt finde på at få et barn mere.

Af Stine Kronborg - 20. juni 2017 kl. 19:25

Seks måneder er gået, og jeg føler først nu, at baby og jeg har overskud til at få besøg i vores lille hjem. Det er først nu, jeg føler, at der er kommet styr på mine hormoner, og jeg har fået lidt tjek på dette mor-liv. Det er også først nu, jeg synes, at jeg kender mit barn og hans grænser – og jeg selv for alvor har udviklet evnen til at multitaske. Det er også først nu, jeg har gennemskuet, hvornår jeg har tid til at gøre rent, lave mad, vaske tøj og noget så simpelt som at vaske hår.
Det stressede mig helt vildt, at alle ville komme på besøg lige efter fødslen. Der var så meget ”teknik”, man skulle mestre i at være mor. Baby skulle have ro, amning, hud til hud, sundhedsplejerskebesøg, og han skulle jo også tage nok på. Jeg nåede vist at få skræmt både noget familie og nogle enkelte venner, men nu er jeg klar til besøg.
 LÆS OGSÅ: Stine Kronborg indrømmer: Jeg drak alkohol hver dag
Altså, måske… for bedst som man tror, at man kender sit barn, så kommer der et af de satans udviklingsspring, hvor man lige så godt bare kan sætte sig på sofaen og aflyse alt. De ti mentale udviklingsspring babyer tager i løbet af det første halvandet år, anede jeg ikke noget om, før jeg blev mor. Man kan endda få en app til telefonen, så man bliver advaret, for alle børn rammer faserne cirka samtidig. Mennesket er sgu fantastisk forudsigeligt. Jeg har ikke downloaded app’en, da jeg bedst kan lide at tage tingene, som de kommer. Heldigvis har Leo kun været pylret/hysterisk i en til to dage ad gangen, og bagefter kan han en masse nyt.
Vi har lige været igennem det femte spring, og hallo, det er da også først nu, det er sjovt at besøge os. Han griner og smiler helt vildt, skal have alt i munden, og der er bare gang i den. Han kan ikke kravle endnu, og det med at vende fra ryg til mave og omvendt er stadig kun ved et tilfælde. Han tilter også stadigvæk, når han sidder, men han er super god i højstolen. Han kan nu stå op ad ting uden støtte fra mig, har gået med støtte, siden han var 4 måneder. Forleden begyndte han for alvor at udforske kroppen og fandt dermed også sin tissemand, ha ha ha. Han synes heldigvis, det er sjovere at lege med sine fødder.
LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: UPS! Mine bryster faldt ud på scenen
Det er ikke alle regler, jeg havde sat op for mig selv, jeg overholder. Jeg havde for eksempel en forestilling om, at jeg ikke ville sidde med telefonen, mens jeg ammer, men ofte har det været det eneste tidspunkt, jeg har haft tid til at svare på bare nogle få beskeder. Jeg ville ikke have, at vi skulle spise mad, imens tv’et var tændt, men jeg bruger det til at distrahere ham, mens jeg gør mad klar eller klarer opvasken – plus det er begrænset, hvor meget jeg gider tale med mig selv som en anden tosse. Så vi ser noget baby-tv sammen, mens vi spiser, og jeg gentager, oversætter og peger. Han elsker det, og han er vild med at spise, og det er det vigtigste. Så må vi se, om jeg kommer til at fortryde tv-underholdningen, når han bliver ældre.
Jeg elsker at være mor, selvom det er et HELT andet liv. Når vi er i Nakskov, bliver Leo Columbus lagt i seng mellem klokken 19 og 20, og vi har vores faste rutiner. Når vi er i København, er vi vågne længere og hygger med venner. Der går jeg ikke op i rutinerene, og det klarer han fint. Han er god til bare at falde i søvn, hvor end vi er, også selvom der er larm. Det der til gengæld ikke er nemt lige for tiden, er den lange køretur til København. Udover at jeg skal pakke og planlægge lidt mere, fordi han nu spiser mad, der skal varmes, og det hele kræver flere ting, såsom noget at sidde i, når han skal spise. Han er også mere vågen og mister tålmodigheden. Så en tur til København kan godt blive ekstremt lang og uoverskuelig, og derfor ville det nu være rart, hvis folk kom og besøgte mig i stedet.
LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Hvem er faren?
Jeg er blevet spurgt et par gange, om jeg vil anbefale andre at blive single-mor? Ja, for fanden! Og jeg ville nok heller ikke have noget imod at få én til. Det har sine udfordringer, og i mit tilfælde er der heller ingen tætte familierelationer omkring mig, der kan hjælpe – men jeg vil ikke bytte det for noget.
Det betyder IKKE, at du ikke kan dit og dat mere, som folk advaret mig med. Jeg synes, at jeg får stort set alt presset ind. Det, jeg ikke får plads til, er ikke, fordi jeg ikke kan. Jeg har bare ikke lyst mere, efter at jeg har fået et barn. Ens prioriteter ændrer sig. Altså, selvfølgelig er alle graviditeter forskellige og nogle får en fødselsdepression, som jeg kan forestille mig ville være hårdt at tackle alene, men vi har et godt system, så der er hjælp at hente.
LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Jeg føler mig som en usexet ko
Selvfølgelig er det hårdt ikke at have en partner ved siden af at dele glæderne med, men for mig har de sociale medier været min ”bedre halvdel”. Jeg tænker ikke længere over det i forbindelse med pligter og gøremål, men der er intet mere fantastisk end at se sit barn opdage og kunne nye ting for første gang, og helt naturligt vil man bare gerne glæde sig sammen med en anden.
Til gengæld nyder jeg så meget, at det bare er ham og mig. Han giver mig så meget kærlighed, og det passer mig fint, at jeg er hans et og alt. Det er stadigvæk så vildt: for et år siden anede jeg ikke, at jeg var gravid, og nu kan jeg slet ikke forestille mig et liv uden Leo Columbus.
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.