Stine Kronborg: Hvem er faren?

Stine Kronborg er godt og grundigt træt af spekulationerne om sønnens far, så nu tager hun bladet fra munden.

Af Stine Kronborg - 24. april 2017 kl. 20:55

Er han adopteret eller donorbarn? Er faren sort? Hvem er faren? Hvilket land er faren fra? Det vælter stadig ind med super respektløse spørgsmål, senest på mine YouTube videoer, og jeg bliver virkelig så trist.
Jeg forstår simpelthen ikke, at det første spørgsmål skal være omkring far, når jeg åbenlyst kun viser mig og mit barn og heller ikke lægger skjul på, at jeg er alenemor. Jeg synes sgu ikke selv, at jeg går op i, hvem der for eksempel er far til Shirleys, Maschas, Lisbeth Østergaards eller andres afkom – kendte eller ej. Er det, fordi mit barn er farvet, at det er det første spørgsmål, der falder folk ind?
Måske han er et donorbarn, måske er faren ligeglad, måske fortjener faren ikke titlen ”far”, måske vil han bare ikke kendes af jer eller af nogen, måske er det en vennetjeneste.n Uanset hvad, så synes jeg, at når jeg skriver og siger, at jeg er alenemor, så behandler man emnet varsomt i respekt.
Dog kan jeg godt afsløre, at han ikke er adopteret eller byttet ved fødslen – det er svært, når man inviterer pressen med ind som velkomstkomité. Jeg har selv lavet ham, han er MIT blod, og jeg er pisse hamrende stolt af ham. Han er alt, hvad jeg har drømt om, hvis jeg nogensinde skulle lave et barn. Han er MIN, og jeg ELSKER ham.
LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Jeg føler mig som en usexet ko
Hudfarven spiller ind
Er han dansk? Ja, gu er han dansk – med dansk pas og født på Nykøbing F sygehus. Mere dansk kan det næsten ikke blive.
Jeg er dog ganske sikker på, at det er hudfarven, der hentydes til, når man spørger til faren. Som om der kun er én hudfarve per land. Skal vi ikke se at komme videre? Man kan altså godt være sort og født andre steder end Afrika. I stedet kunne man pænt spørge til afstamning og ikke ”HVEM ER FAR?” – (jeg HADER det spørgsmål, og hvad rager det jer).
Det er, hvad jeg gør, når jeg er nysgerrig om det etniske  eller ”Er du født i Danmark?”. Jeg ville kunne forstå, hvis folk var nysgerrige om, hvorvidt far ser sin søn? Men i disse tider, hvor et donorbarn er ret almindeligt, eller hvor lesbiske kan få børn, så kunne man i stedet starte med at spørge: ”Er der en far?”.
LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Mit liv er bedre i Danmark
Altid drømt om mulatbarn
Hvorfor er jeg så hysterisk omkring det? Fordi jeg er bange for at såre mit barn. Jeg er angst for, at han på grund af andre folks konstante spørgsmål til, hvem faren er på grund af hans hudfarve vil føle, at han mangler noget, føle sig forkert, få et ’donorstempel’ eller måske føle sig uønsket af en eventuel far.
Og ER det virkelig så vigtigt, når han er ønsket af mig? Jeg elsker ham så højt, har valgt at gøre dette alene og ville være ked af, hvis han føler sig forkert. Derfor tager jeg kampen nu og håber, at folk udvider deres horisont lidt, inden han bliver ældre.
Min søn og jeg er præcis, som jeg vil have de,t og faktisk er det helt perfekt, den måde det hele er sket på. Trods det unormale familiebillede er dette meget mere mig, hvis man kender mig. Jeg er en enspænder, super selvstændig og har det fint med udfordringer, og derudover har jeg altid ønsket mig et mulatbarn.
Der har været – og der er stadig – lidt lovmæssigt, der skal på plads bag lukkede døre. Det kan godt være tungt, og derfor bliver jeg til tider lidt ked af det, men det er mere, fordi jeg hader papirarbejde.
LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Min søn giver mig grå hår
Hvad er en far?
Hvad er en far, og har Leo Columbus brug for ham? Jeg er med garanti stærk nok til at dække begge roller. At finde en, som vil agere far for ham, er nok mere realistisk, end at hans biologiske far vil blive synlig – en mand, som vil påtage sig samme ansvar for den daglige omsorg, det praktiske og hente/bringe samt den kærlige færden med Leo Columbus.
Og måske han vil kalde ham for far, fordi han gør det, som en faderlig rolle skal gøre. Jeg er overbevist om, at hvis jeg giver Leo Columbus al den kærlighed, han har brug for, er det biologiske ophav mindre vigtig. Jeg kender mange adoptivbørn, der er røvligeglade med, hvem deres biologiske forældre er. Det samme burde gælde for jer om, hvem den biologiske far er til mit barn.
Jeg skal ikke kunne sige, om det havde været anderledes, hvis jeg havde født et hvidt barn, men det tror jeg. Og desværre vil jeg nok altid blive mødt med det spørgsmål om faren, så må vi bare håbe, at jeg kan styre mit temperament.
Og til dem, der stadig ikke har regnet den ud, hvordan jeg kan være mor til et farvet barn. Hvid mor og sort far bliver til en smuk lille chokoladebaby. Det skal lige siges, at jeg har intet imod at man påpeger farven – TVÆRTIMOD. Det kan måske være med til, at vi er mindre diskriminerende på længere sigt. Sort, hvid, farvet, brun, gul eller mulat? Vi er alle ens indvendig.
LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Han er en lorteunge
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.