Stine Kronborg: Han er en lorte-unge

Det er ikke altid lige nemt at være enlig mor – slet ikke når det kommer til afføring.

Af Stine Kronborg - 27. marts 2017 kl. 20:55

Stine Kronborgs veninde overraskede hende med lidt af en fødselsdagsgave, men den bragte blandede følelser med sig for den forholdsvis nybagte mor.
– Surprise! Vi skal til Singapore, og du bliver hentet klokken 4 i morgen tidlig!
LÆS OGSÅ: Stine Kronborg glemte sin fødselsdag
Min malaysiske veninde, Maple Loo, havde glædet sig til at præsentere sin fødselsdagsgave til mig. Mit smil stivnede lidt ved tanken om, at jeg skulle udsætte min baby for endnu en flyvetur så kort tid efter den lange rejse til Malaysia og endda tage ham ud af sengen midt i hans nattesøvn. Maple mærkede straks, at jeg blev stresset, så det ødelagde stemningen hele aftenen før, hvilket jeg selvfølgelig var ked af, når hun nu bare gerne ville glæde mig.
Hun har ikke selv børn og ved ikke helt, hvordan det er med babyer – at man skal lade dem sove så meget som muligt og skabe et stressfrit miljø. Og så er hun vant til, at jeg ”før-baby” var meget impulsiv. Det er faktisk derfor, jeg er her, så hun kan se, hvilket ansvar det er, når nu hun er gudmor for Leo Columbus. Maple havde valgt tidlig afgang, så vi kunne komme på stranden så hurtigt som muligt og få maksimalt ud af min fødselsdagsweekend – og set i bakspejlet var det helt perfekt.
LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Min søn giver mig grå hår
Flyveturen varede kun en time, men det blev en time, jeg sent vil glemme. Sad og ammede min eksemplariske ikke-grædende baby ved vinduespladsen. Pludselig på vej op lige efter afgang, stoppede med at spise, lænede sig tilbage i mine arme, smilede lusket til mig, og så trykkede han en ordentlig bæ ud med et plask. Vidste straks, at det var af en kaliber, hvor jeg ikke kunne vente med at skifte, til vi landede, da der næsten var gået en uge siden sidste afføring. Jeg fik møvet mig ud på toilettet og advaret folk bag mig om, at jeg skulle skifte ham. Der er utroligt lidt plads på sådan et fly-toilet, men fik med besvær gjort klar til at se, hvad han havde til mig. Da jeg åbnede hans tøj, kunne jeg se, at det endnu engang var sprøjtet ud over kanterne på bleen. Hans ben er nu blevet mere livlige, så han fik da også lige sparket lort ud på sokker, tæppe … ja, alt hvad der var i nærheden. Ydermere var det en bodysuit, der skulle over hovedet. Åh, Gud et svineri.
Jeg kunne dog ikke lade vær med at rose ham for mængden, og både han og jeg grinede af hele scenariet, mens jeg vaskede ham helt og tørrede ting af. Fik gjort baby ren (samt flytoilettet) og ville gribe efter det ekstra sæt tøj, jeg normalt har i pusletasken. PIS, det havde jeg så taget ud og lagt i kufferten, da det jo kun var en kort flyvetur. Så jeg måtte gå ud med baby kun iført ble og alt hans bæ-tøj smidt i en blepose. Fik lige sat mig ned, og så skulle vi lande, så gang i amningen igen, da det virker mod propper i ørerne. Han virkede stolt og afslappet og sagde ikke en lyd på vej ned. Elsker den ”lorte-unge”.
LÆS OGSÅ: Stine Kronborgs søn til ‘Paradise’-premiere: Han skal ikke pakkes ind i vat
Resten af weekenden var dog en REN fornøjelse (he he, fik I joken?) og super afslappende. Maple og hendes mand har en lejlighed på Singapore-øen Sentosa med udsigt over havet. Seriøst, som taget ud af min drøm om, hvordan jeg gerne vil ende mine dage, måske bare ikke lige i Singapore. At vågne op til den smukkeste solopgang, synet af palmetræer og lyden af bølgerne imod strandkanten, der er bare ikke noget bedre og mere afslappende. Leo Columbus og jeg har nu været på stranden for første gang, og han elsker at være i vandet. Han er blevet endnu mere chokolade farvet end før, men heldigvis ligner han mig mere og mere, når han smiler, så folk spørger ikke undrende, om jeg er moren. Er begyndt at kalde ham ”Leoco”, da flyselskaberne forkorter hans navn til det. Synes, det lyder sejt.
LÆS OGSÅ: Stine Kronborgs liv som enlig mor: Jeg har grædt mig selv i søvn
Som jeg skrev i sidste indlæg, har jeg ompolstret hans autostol til et mere lift-agtigt ”sæde”, så han kan ligge udstrakt og sove og samtidig være spændt fast, når vi kører i bil. Det er virkelig skønt, for jeg har nemlig kunnet putte ham ”i seng” ved 19-20-tiden og så tage ud og spise, uden at han har bemærket noget som helst. Synes, at jeg klarer dette singlemor-liv ret godt, nu også blandet med rejselivet. Når jeg synes, han har set nok nye ting, dækker jeg hans øjne til med en stofble, så han falder ofte i søvn hængende på mig. Når vi er i lejligheden, forsøger jeg at give ham faste rutiner, han kan forholde sig til.
Min største frygt ved at være væk hjemmefra uden de ting, jeg lige havde vænnet ham til, er at jeg får en stresset baby. Så jeg er virkelig opmærksom på alle tegn. Ved ikke om tre en halv dag i Singapore med fly frem og tilbage var det smarteste træk, når alt i forvejen var nyt omkring ham, men jeg ville ikke sige nej til sådan en forkælelsesgave. Han virkede da også fin på turen, så jeg er nok bare begyndt at være overpyldret. Flyturen tilbage til Kuala Lumpur gik smertefrit. Ingen bleskift og han sov hele vejen. Det er virkelig en sej lille ”lorte-unge”, jeg har, ha ha…
LÆS OGSÅ: Stine Kronborg forlader Danmark
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.