Stig Hoffmeyer er død

Skuespilleren døde fredag på hospice efter nogen tids sygdom. Han blev 82 år

Af Nikolaj Vraa - 26. november 2022 kl. 10:43

Stig Hoffmeyer døde fredag på hospice efter nogen tids sygdom.

Han var omgivet af sin hustru, Kirsten Lehfeldt, 69, samt børnene Oliver og Mille.

Det oplyser familien til Ritzaus Bureau.

Skuespilleren blev 82 år.

Stig Hoffmeyer sammen med Kirsten Lehfeldt ved premieren på datteren Milles show med PLATT-FORM i Glassalen i september. (Foto: Henrik R. Petersen)

Den jurauddanneede diplomatsøn debuterede på Studenterscenen i 1960, men allerede under tiden på kostskolen Herlufsholm havde han fået smag for skuespillet da han medvirkede i en skolekomedie.

– Jeg havde aldrig en drøm om at blive skuespiller som barn. Men jeg gik på Herlufsholm, og da vi skulle lave skolekomedie med bal bagefter, havde jeg inviteret en pige, jeg var varm på. Desværre skulle jeg spille den unge pige i stykket, fordi jeg var den mindste i min klasse. Jeg prøvede at komme af med rollen, men der var intet at gøre. Jeg hang på rollen med paryk, bryster, slangekrøller og det hele. Jeg anede ikke mine levende råd. Så bestemte jeg mig for at spille så dårligt, at pigen indså, at jeg var for maskulin til rollen. Men da jeg trådte ind på scenen, gik det op for mig, at jeg ikke kunne svigte min karakter. Så jeg spillede bare løs. Jeg fandt rollen og mistede pigen, har han fortalt i et interview med Euroman.

Selv om Stig Hoffmeyer aldrig fik en egentlig uddannelse som skuespiller blev han meget efterspurgt.

Udover roller på de aarhusianske teatre arbejdede han også på Hippodromen, Gladsaxe Teater, Folketeatret, Rialto, Husets Teater og ikke mindst Det Kongelige Teater.

Han markerede sig gennem årene med store biroller i en lang række film, blandt andet “Nattevagten”, men også i tv-serier som “Landsbyen”, “Rejseholdet”, “Strisser på Samsø”, “Ved Stillebækken” og “Forbrydelsen” samt som stemme i utallige tegne- og animationsfilm.

Stig Hoffmeyer havde også hovedrollen i Anders Thomas Jensens kortfilm “Wolfgang”, som i 1998 blev nomineret til en Oscar.