Stephanie jubler: Genforenet med mormor og morfar

I 15 år har Stephanies mormor og morfar boet på Filippinerne, men nu er de vendt hjem til Danmark igen, og det nyder Stephanie godt af.

Af Lykke Buhl - 9. november 2020 kl. 20:57

Trofaste fans af ‘Årgang 0’ vil kunne huske, at et af Stephanies faste holdepunkter i tilværelsen var hendes mormor og morfar, John og Merly.

Det tog da også hårdt på den dengang femårige Stephanie, da bedsteforældrene valgte at flytte til Filippinerne, hvor Merly er fra, i 2005. I Stephanies nye bog, “Fra ‘Årgang 0’ til frihed” fortæller hun om det chok, det var for hende, da hun fandt ud af, at hendes elskede mormor og morfar ikke bare var taget på ferie, men var flyttet permanent.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Stephanie: Jeg havde en stemme i hovedet

Nu, 15 år efter, er John og Merly flyttet tilbage til Danmark tidligere på året, og Stephanie jubler over at have dem i nærheden. De bor nemlig i Korsør, ikke langt fra Slagelse, hvor ‘Årgang 0’-stjernen bor med sin kæreste, Jeff, i overetagen af hans families hus.

– Jeg kommer tit derhen nu! Jeg har været der ret mange gange efterhånden. Der er altid lige mad, når jeg kommer, så spiser jeg lidt, griner Stephanie.

Stephanies bedsteforældre var med til hendes bogreception, som hun holdt på Falkensteen Gods

Stephanie læste højt fra sin nye bog til bogreception fredag (Foto: Michael Stub)

LÆS OGSÅ: Svend fandt kærligheden i ‘Landmand søger kærlighed’: Sådan er det gået siden

Flyttede på grund af corona

Mormor Merly nyder at forkæle sit barnebarn med dejlig mad, og også mormor John er glad for at have familien tæt på igen.

– Vi fik muligheden for at komme tilbage på grund af corona. Fordi i Danmark føler vi os trygge, det gør vi sgu ikke derude. Bliver man syg, så må man til lommerne, og det koster spidsen af en jetjager. Så vi ville hellere ofre de der 15.000 kroner på en billet til Danmark, forklarer John om årsagen til, at de flyttede tilbage til Danmark.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerner afsløret: Tog hjem sammen

Dog planlægger John og Merly ikke at blive boende i Danmark kun.

– Muligvis vil vi gå ind på 180-dages reglen, så vi er her i Danmark om sommeren og på Filippinerne om vinteren, forklarer han.

Rammende, men ikke sjov

HER&NU mødte Stephanie og hendes bedsteforældre til Stephanies bogreception på Falkensteen Gods, hvor det hjemvendte ægtepar selvfølgelig var med for at støtte deres barnebarn.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethys kusine med i ny DR serie

Morfar John har læst hele bogen og også læst dele af den højt for filippinske mormor Merly.

– Det er nok meget rammende, det der står i bogen. Men jeg kunne godt tænke mig, der havde været en lille smule flere sjove indslag, fortalte morfar John, der blandt andet grinede længe over historien om Jeffs første gang på tv i ‘Årgang 0’, hvor han meget flov skulle på toilettet, mens han havde mikrofon på.

Herunder kan du se Stephanie og kæresten Jeff til bogreceptionen

Stephanie og kæresten Jeff har været sammen i tre år. De kender hinanden tilbage fra syvende klasse, hvor de havde fransk sammen, og dengang var de også kærester i en kortere periode (Foto: Michael Stub)

LÆS OGSÅ: Janni & Karsten har fået svar på coronatest

LÆS OGSÅ: Ifølge Umut: Dette ‘Vild med dans’-par bliver kærester